KRAJ JEDNE PRIČE

Ljubičić: Gotovo je, nakon Monte Carla završavam karijeru

08.03.2012 u 10:05

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena Ivan Ljubičić odlučio je završiti karijeru. Svoj kraj Ljubičić je najavio nakon turnira u Monte Carlu

Prošle godine Ivan Ljubičić (33) je rasturao na turniru u Indian Wellsu, no godinu dana kasnije na istom turniru nekad treći igrač svijeta najavio je svoj oproštaj od tenisa.

'Nijednom sportašu nikad nije lako odlučiti da je kraj. No, odlučio sam i oprostit ću se nakon turnira u Monte Carlu u travnju. Veselim se svom novom životu. Tenis mi je dao jako puno i želim i dalje ostati uz tenis', kazao je Ljubičić.

Ivan Ljubičić je u svibnju 2006. godine bio treći igrač svijeta, što mu je bio i najbolji renking u karijeri, a osvojio je deset turnira. Ujedno je Ljubičić i najzaslužniji što je Hrvatska 2005. godine osvojila Davis Cup.

U svakom slučaju, za mjesec dana Ljubičić će biti bivši tenisač i moći će se više posvetiti svojoj obitelji.

O Ljubičiću i njegovoj karijeri pohvalno se izrazio i veliki Švicarac Roger Federer

'Jako sam dobar prijatelj s Ljubičićem i zaista mi je žao što se ostavlja tenisa, iako to već znam neko vrijeme. Razgovarali smo dugo o tome, a mislim da je to učinio u pravo vrijeme. Upravo mu se rodila kćer. Imao je krasnu karijeru. On je jedan od igrača kojeg smo se svi bojali. Divan prijatelj koji je puno napravio za tenis što na teren, što van terena'.