POLUFINALA EUROPSKE LIGE

Liverpool u Madridu, Fulham kod HSV-a

22.04.2010 u 09:15

Bionic
Reading

Na rasporedu su prve polufinalne utakmice Europske lige. Madridski Atletico dočekuje Liverpool, a HSV je u Hamburgu domaćin Fulhamu. Oba dvoboja počinju u 21.05

Atletico M. – Liverpool

Dvije skupocjene momčadi spas sezone traže u Europskoj ligi. Domaći trofeji su ostali samo san, a oba kluba su svoj posao u Ligi prvaka završila već u skupini kao trećeplasirani.

'Ovo putovanje bih nazvao torturom, ali najvažnije je da smo stigli u Madrid', zavapio je menadžer 'redsa' Rafael Benitez jer je putovanje trajalo gotovo 24 sata.

No, veći problem za Liverpool je neigranje prvog napadača Fernanda Torresa, inače djeteta Atletica koje je u srpnju 2007. za 38 milijuna eura otišlo na Otok. Muke ima i domaćin jer je kod njih van stroja golgeter Sergio Aguero.

'Naši posljednji rezultati su daleko od naših očekivanja, ali u Europskoj ligi se ponašamo drukčije. Bit će to težak susret, a ja se nadam jednoj sjajnoj utakmici', izjavio je kapetan Atletica Antonio Lopez.

U povijesti Uefinih natjecanja susreli su se dva puta i oba puta je rezultat glasio 1:1. No, domaćin na Vicente Cačlderonu nikada nije izgubio od nekog engleskog predstavnika (po četiri pobjede i remija). Dobar omjer u Španjolskoj ima i Liverpool - sedam pobjeda, četiri remija i dva poraza.

HSV – Fulham

HSV je na korak do finala koje se igra na njegovom stadionu - Nordbank Areni. Hamburškoj družini to je dodatni motiv u susretu s Fulhamom u koji ulazi kao favorit. No, u Njemačkoj vlada oprez jer su Englezi već izbacili klubove poput Šahtara, Juventusa i Wolfsburga.

'Imaju mnogo kvaliteta i napadački su jako opasni. Igraju tipično za engleske momčadi, s puno agresije i na fizičku moć, ali možemo im odgovoriti', govorio je branič HSV-a Dennis Aogo.

HSV i Fulham se nikada nisu ogledali u europskim kupovima, a Nijemci kod kuće s premijerligašima imaju učinak od četiri trijumfa te po jednog remija i poraza. Londonska momčad u Njemačkoj ima po pobjedu i poraz.

'Kapetan Šahtara Srna bio je uvjeren da će nas Šahtar izbaciti, ali nije. Zato nam je predvidio da ćemo ispasti odmah u sljedećem kolu, ali mi smo još uvijek ovdje. Lijepo je kada možeš ljudima dokazati da nisu u pravu', izjavio je vratara Fulhama Mark Schwarzer.

Treba spomenuti kako je HSV bez prvog strijelac Mladena Petrića, ali i veznjaka Elije i Jansena, dok su gosti u napadu lišeni usluga Andrewa Johnsona.