ONI BI MOGLI NA ANFIELD

Liverpool u hitnom lovu; trener 'Redsa' Jürgen Klopp ima četiri želje s kojima želi nadoknaditi ozlijeđene zvijezde

03.01.2021 u 15:26

Bionic
Reading

FC Liverpool 2020. je završio na prvom mjestu Premiershipa bez obzira na brojne ozljede s kojima je bio suočen trener Jürgen Klopp. No u zimskom prijelaznom roku aktualni prvak Engleske najvjerojatnije će potražiti pojačanja za zadnju liniju koja je najviše osakaćena izostancima

'Redsi' su prošle sezone osvojili toliko dugo željeni naslov, čekali su ga tri desetljeća. Ove žele taj uspjeh ponoviti i zasad im ide jako dobro. Momčad je u 16 utakmica osvojila 33 boda (devet pobjeda, šest remija i samo jedan poraz) i trenutačno je vodeća.

Ovaj rezultat je još impresivniji ako se zna da je klub s Anfielda zbog ozljeda bio, i bit će još jako dugo, bez Virgila van Dijka, Joea Gomeza, Joela Matipa...

Naravno, klubovi su zbog smanjenih prihoda uzrokovanih pandemijom koronavirusa postali oprezni s trošenjem, ali u Liverpoolu znaju da moraju dovesti svježu krv u obrani.

  • +13
Liverpool - West Bromwich Albion Izvor: EPA / Autor: Clive Brunskill / POOL

Njihova meta su sjajni igrači kojima ili istječe ugovor u ljeto sljedeće godine pa su ih klubovi prisiljeni prodati što prije, ili je riječ o klubovima koji su u teškim financijskim problemima i rasprodaja igrača im je jedino rješenje od bankrota.

Prema pisanju starnih medija Kloppove želje su Dayot Upamecano (RB Leipzig), Sven Botman (Lille), Ozan Kabak (Schalke) i David Alaba (Bayern) koji je navodno sve dogovorio s Realom, a u Liverpoolu bi najmanje dvojicu, jer je sezona posebno teška zbog velikog broja utakmica u zgusnutom rasporedu.