fa kup

Liverpool se provukao zahvaljujući autogolu igraća trećeligaške momčadi

05.02.2020 u 00:00

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola plasirali su se u 5. krug engleskog FA kupa, nakon što je u ponovljenoj utakmici njihova mlada momčad slavila protiv trećeligaša Shrewsburyja sa 1-0, a jedini pogodak je bio autogol nesretnog braniča gostujuće momčadi Ro-Shauna Williamsa u 75. minuti.

Liverpool će u petom krugu gostovati kod Chelseaja na Stamford Bridgeu.

U osnovnom dijelu utakmice prolaz dalje izborio je Derby County koji je pred svojim navijačima pobijedio Northampton sa 4-2. Četvrti pogodak za domaću momčad postigao je Wayne Rooney iz kaznenog udarca, a Derby će u sljedećem krugu ugostiti Manchester United.

Tri pobjednika odlučena su u produžetku. Cardiff je protiv Readinga propustio vodstvo 2-0, a isto je učinio i Newcastle koji je na gostovanju kod trećeligaša Oxforda do 84. minute imao dva gola prednosti. Domaća momčad je produžetak izborila pogotkom Hollanda u četvrtoj minuti sučevog dodatka.

Ipak, prvoligaš je osigurao prolaz dalje pogotkom Saint-Maximina u 116. minuti. Newcastle će u petom krugu FA kupa gostovati kod West Bromwich Albiona, na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Cardiff je poveo sa 3-2 i u produžetku, ali je Reading izjednačio i na kraju izborio prolaz na jedanaesterce, nakon što su prva dvojica domaćih izvođača bili neprecizni, a sva četvorica gostujućih pucača su pogodili mrežu. Drugoligaš Reading je domaćin Sheffield Unitedu u petom krugu.

Birmingham je protiv Coventryja izjednačio golom Deana u drugoj minuti sučevog vremena, ali je Biamou pogotkom u 114. minuti ponovno donio prednost gostima. Birmingham je izborio odluku jedanaestercima golom u 120. minuti, a strijelac je bio Bela.

Birmingham je svoju sreću naplatio u raspucavanju s bijele točke u kojem su gosti imali dva promašaja u prva tri pokušaja, a četvorica domaćih izvođača su pogodili mrežu.

Za Birmingham, koji će u sljedećem krugu gostovati kod Leicestera, cijelu je utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Ivan Šunjić.