LIGA KUP

Liverpool propustio pregaziti Chelsea

29.11.2011 u 22:35

Bionic
Reading

U Engleskoj su se u utorak igrale kup utakmice, a dvije svakako zaslužuju pozornost. Liverpool je u gostima svladao Chelsea 2:0, dok je Manchester City kao gost slavio na Emiratesu protiv Arsenala (0:1)

Nogometaši Liverpoola s velikih 2:0, pogocima Rodrigueza (58') i Kellyja (63'), svladali su Chelsea na Stamford Bridgeu, a gosti su mogli slaviti i uvjerljivije da je Andy Carroll u 22. minuti utakmice pogodio jedanaesterac. Bila je to druga pobjeda 'redsa' nad istim suparnikom, jer prije desetak dana svladali su ga i u prvenstvu 2:1. Sada je to bilo u četvrtfinalu Liga kupa, što znači da je trener Chelseaja Villas-Boas već u studenom ostao i bez tog trofeja.

Do pobjede u utakmici Liga kupa te polufinala natjecanja stigli su i igrači Manchester Cityja, koji su pogotkom Agüera u 84. minuti pobijedili Arsenal. Bili su 'topnici' bliži pobjedi, no 'građani' su stigli do prve pobjede u gostima kod Arsenala - nakon 36 godina.

U posljednjem četvrtfinalnom susretu večeri drugoligaš Cardiff slavio je na svom travnjaku protiv Blackburn Roversa 2:0.