i napoli u osmini finala

Liverpool nije dopustio iznenađenje u Salzburgu i ostao u utrci za obranu naslova

10.12.2019 u 20:56

Bionic
Reading

Nogometaši Napolija i Liverpoola plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon susreta zadnjega kola skupine E. Napoli je kod kuće svladao Genk s 4-0, dok je Liverpool u izravnom okršaju za prolaz slavio kod Salzburga s 2-0.

Mjesto među 16 najboljih ranije su osigurali Barcelona, Bayern, Juventus, RB Leipzig, Manchester City, PSG, Real Madrid i Tottenham.

Europski prvak Liverpool je opasno živio u Salzburgu, u prvih 15 minuta vratar 'redsa' Alison je obranio nekoliko velikih prilika domaćina, kome je igrala samo pobjeda za prolaz. U posve otvorenoj utakmici Liverpool je poveo u 57. minuti nakon prodora Manea i ubacivanja za Nabila Keitu, koji glavom pogađa mrežu Austrijanaca. Samo minutu kasnije Salah podiže prednost na 2-0, a Egipćanin je zabio sjajan gol gotovo iz nemoguće pozicije, iskosa iz mrtvog kuta nakon što je pretrčao vratara Salzburga.

Dejan Lovren je igrao do 53. minute.

  • +4
Red Bull Salzburg - Liverpool Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Napoli je na svom stadionu već nakon 37 minuta utakmice vodio s 3-0 protiv belgijske momčadi, a strijelac sva tri pogotka bio je Poljak Milik. Kod prvoga gola u 3. minuti jako mu je pomogao vratar Genka, 17-godišnji Maarten Vandevoordt koji je postao najmlađi golman koji je branio u povijesti Lige prvaka. No svoj debitantski nastup neće pamtiti po dobrom jer se kod prvoga gola Talijana spetljao prilikom povratne lopte svog braniča i praktički poklonio gol Napoliju.

U drugom dijelu je Mertens iz penala zabio i četvrti gol za Talijane, čiji je trener Ancelotti najavio da mu je ovo bila posljednja utakmica na klupi Napolija.

Liverpool je pobjednik skupine s 13 bodova, Napoli je skupio 12, Salzburg će s 7 bodova nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, a Genk ima jedan bod.