ČISTKA NA ANFIELDU

Liverpool: Dosena otišao, Voronjin prema Dinamu

08.01.2010 u 15:23

Bionic
Reading

U tijeku je jedna od najtužnijih sezona novije povijesti najtrofejnijeg engleskog kluba, a tijekom siječnja ne naziru se bolji dani. Liverpool napuštaju igrači kojima trener Benitez ne vjeruje, a njihove pozicije ostaju nepopunjene

Završila je noćna mora Andrea Dossene. Talijanski branič tijekom sezone i pol na Anfieldu nije dobio pravu priliku, a još se nada da će ga selektor Lippi uvrstiti na popis putnika za SP. Plan je bio jasan i klub mu je izišao u susret.

'Izuzetno sam sretan što sam postao igrač Napolija. Želio sam doći baš ovdje jer je riječ o klubu iznimne prošlosti i konstruktivnim planovima za budućnost', kaže presretni Dosena koji će napolitancima pomoći u utrci za plasman u Ligu prvaka. Trenutno su četvrti.

Trener Benitez spreman je pozdraviti se s još jednim članom svoje svlačionice. Ukrajinski napadač Andrij Voronjin uskoro bi mogao preseliti u rusku metropolu:

'U principu smo sve dogovorili s moskovskim Dinamom, čekamo još samo da se uskladi papirologija i da zapečatimo dogovor.'

Trener je dodao da je odbio ponude za Ryana Babbela i kako od Nizozemca očekuje dodatni napredak koji će ga uvrstiti u ozbiljne kandidate za početnih 11. Navodno je Birmingham ponudio devet milijuna funti.

Za Dossenu je Liverpool dobio pet milijuna funti, za Voronjina bi mogli inkasirati još šest. Na Benitezovu radaru jedan je igrač, ali za njegove usluge morat će dati sve zarađeno i dodati još malo 'napojnice'. Riječ je o Atleticovom veznjaku Maxiju Rodriguezu koji je u nemilosti trenera i želi krenuti stopama Fernanda Torresa. Tržišna cijena argentinskog reprezentativca doseže 20 milijuna eura, uslijedit će pregovaračka partija šaha.