DVOSTRUKO PRIPETAVANJE

Lino višebojac u OŠ Zapruđe, Zagreb

18.11.2011 u 15:11

Bionic
Reading

Rijetko kada se događa da čak pet natjecatelja na kraju Lino višebojca ima jednaki broj bodova. Upravo to zabilježeno je u zagrebačkoj OŠ Zapruđe gdje su tri dječaka skupila po 120 bodova,a dvije djevojčice po 130 bodova.

Pobjednike je moralo odlučiti pripetavanje. Bruno Leskovec (6. razred), Ivan Klobučarić (7. razred) i Josip Marečić (7. razred) izabrali su nogomet, a Urša Crnjak (5. razred) i Martina Karabogdan (8. razred) košarku. I onda je započela prava drama koja je do usijanja dovela ionako uzavrelu atmosferu u dvorani. Urši i Martini od treme su zadrhtale ruke, svaka je u tri pokušaja postigla po jedan koš, pa su slobodna bacanja počele izvoditi naizmjenično. Tek u trećem bacanju Urša je pogriješila i pobjeda je pripala Martini. Kod dječaka najprije je iz konkurencije za pobjednika ispao Ivan koji je promašio sva tri penala,a Bruno i Josip razigravali su međusobno u čak sedam krugova.Na kraju je sretniji i spretniji bio nešto mlađi Bruno kojim inače trenira nogomet u Lokomotivi.

Pehare pobjednicima su predali košarkaš KK Zagreba Mario Kasun i hrvač Podravke Sandro Frankol koji su svojom vedrinom i aktivnim sudjelovanjem u svim igrama višebojca osvojili dječja srca. Posebno su razveselili svoje izazivače iz publike, Anju Žarković, učenicu sedmog razreda, koju ni 211 centimetra visine bivšeg košarkaškog reprezentativca, ni buka iz gledališta nisu impresionirali pa je odnijela pobjedu u slobodnim gađanjima te malenog Brunu Brkića iz petog razreda kojemu je spretni Sandro uspio obraniti samo jedan penal.

Za svoju umješnost primili su poklon pakete Podravke koje im je uručio Igor Groza direktor prodaje za regiju središnja Hrvatska, koji je usto podijelio nagrade za najbolji literarni rad Dori Drvodelić iz 8. razreda te najmasku Filipu Debogoviću koji je na Lino višebojcu osvanuo s višebojnom kosom i crvenim licem. Paket Lino lade osvojio je i 4.a razred koji se među odlično oslikanim navijačima opremljenim šarenim i duhovitim transparentima isticao originalnošću i veseljem. A škola je za atmosferu i organizaciju zaslužila desetku.