SPLITSKI NAVIJAČI ZASLUŽILI ČISTU DESETKU

Lino višebojac u OŠ Ravne njive, Split

19.10.2011 u 09:50

Bionic
Reading

Vatrene navijače poput onih iz OŠ Ravne njive iz Splita, poželio bi imati svaki sportski klub ili događanje u našoj zemlji. Prepuni pozitivnih emocija, grlati, raspjevani, s duhovitim porukama na brojnim ručno oslikanim transparentima, oboružani sa stotinjak bubnjeva koji su utihnuli jedino kada je njihova kolegica iz osmog razreda Hana Perković čitala nagrađeni rad o svom sretnom svijetu, stvorili su okvir za nezaboravni Lino višebojac.

Pokazali su kako se fair i sportski može (i mora) navijati i da za slavljenje sportskih postignuća nisu potrebne bengalke, ružne riječi ili vrijeđanje protivnika. Uz organizatore iz Podravke, Sportskih novosti i HT-a, na tome su im čestitale i sportske gošće Ana i Lucija Zaninović, ponajbolje svjetske taekwondoašice. Sestre blizanke koje su već osigurale nastup na Olimpijskim igrama poželjele su čak da ih na natjecanju u Londonu srčano bodre djeca iz OŠ Ravne njive.

Nije ni čudo što su uz takvu urnebesnu podršku s tribina višebojci naprosto letjeli terenom,precizno pogađali golove i košarkaške obruče i na kraju skupili zavidan broj bodova. Pobjednica kod djevojčica Lucija Mudrinić postigla je čak 160 bodova što je jedan od najboljih rezultata u svim sezonama Lino višebojca, a Ante Vicković na postolje je stao dohvativši 150 bodova. Veliku borbenost iskazali su i mali višebojci, učenici od prvih do četvrtih razreda koji su tako srčano vukli uže da bi valjda dvoboj trajao satima da ga nije prekinuo voditelj Roberto Anić podijelivši po bod svakoj ekipi. Medvjedić Lino nagradio ih je slatkim paketima, ali je najveće veselje izazvao pozdrav 'Doviđenja'. Stvarno šteta bi bilo ne osjetiti još jednom čarobnu splitsku Lino atmosferu.