SUZE I SMIJEH U LICI

Lino višebojac u OŠ Luke Perkovića iz Brinja

26.11.2010 u 15:43

Bionic
Reading

U osnovnoj školi Brinje koja je ime dobila po književniku Luki Perkoviću najbolji rad na temu 'Svijet po tvom' napravio je dječak istog imena i prezimena

Mali Luka u svojoj je mašti stvorio idealni svijet u kojemu nema nasilja i gladi, u kojemu djeca zaslužuju samo četvorke i petice, a veselje zamjenjuje brige. Opisao je veselje kakvo je nastalo čim je započeo Lino višebojac na koji je 260 učenika pozvalo i svoje male susjede iz Dječjeg vrtića Tratinčica. Iako su u početku bili malo zbunjeni zbog gužve i buke, mališani su se ubrzo razgalili pa su i oni počeli navijati. Ne za svoje razredne predstavnike kao što su to srčano radili stariji navijači, nego za medvjedića Lina koji se rastrčao po terenu.

'Lino, Lino', odjekivalo je dvoranom, pa je medvjedić imao pune ruke posla kako bi svima podijelio petice, stisnuo ruku ili udijelio poljubac. Sva sreća da je imao dvije vrijedne pomagačice - atletičarku Ivanu Brkljačić i taekwondoisticu Sandru Šarić pa je svako dijete moglo dobiti svoj komadić veselja. Iskusne sportašice, koje su već gostovale na Lino višebojcu, pomagale su natjecateljima u osvajanju bodova, Ivana je asistirala pri skoku u dalj, Sandra na rukometu, a svaka od njih bodrila je svoju ekipu u grupnim igrama. Činile su to s velikim žarom, jer je Lino višebojac došao u njihovu županiju. Ivana je stalno isticala da je ona prava Ličanka, a Sandra je bila presretna što je u Brinju susrela svog prvog trenera taekwondoa. Osvajačica bronce na Olimpijskim igrama u Pekingu posebno se obradovala što je na kraju natjecanja za pobjednicu proglašena upravo djevojčica koja trenira taekwondo. To je Gabrijela Filca iz petog razreda koja je pobjednički pehar primila sa suzama u očima. Pobjednik kod dječaka Alen Vuković iz osmog razreda nije plakao, na postolje je stao pun ponosa, jer je u pripetavanju preciznim izvođenjem penala nadmašio Ivana Vlahinića iz šestog razreda.

Lino višebojac bio je pravi praznik ne samo za djecu iz Brinja koji nemaju baš puno prigoda za ovakvu sadržajnu zabavu, nego i za brojne odrasle među kojima su bili i načelnik općine i njegov zamjenik.