MALA ŠKOLA POSTALA VELIKA

Lino višebojac u OŠ Gola

13.02.2012 u 10:34

Bionic
Reading

Lino groznica tresla je učenike OŠ Gola gotovo mjesec dana. Toliko su trajale pripreme za Lino višebojac u kojima su sudjelovali ne samo učenici i nastavnici i sve ostalo osoblje škole nego i roditelji učenika, djedovi i bake.

Svatko je imao svoj zadatak kojeg nitko nije shvatio kao obvezu nego kao zabavu i priliku za iskazivanje mašte, kreativnosti i spretnosti. Mame i bake učenika u Područnoj školi Gotalovo izvezle su veliku Lino zastavu na kojoj je svako dijete imalo crveno srce sa svojim imenom, a na kojoj su svi zajedno ispisali poruku 'Višebojac budi pravi, sportom ti se bavi, nek ti pobjeda bude san, Linom započni svaki dan'.

U Otočkoj su pak napravili velike transparente na kojima je Lino postao Podravec koji vozi veliki traktor. Djevojčice i dječaci iz Novačke pretvorili su se u hitre višebojac mačke, a mali Ždalčani Lina su ovjekovječili u raznim sportskim pozama. Svi satovi likovnog bili su tjednima posvećeni Linu, pa smo medvjedića mogli vidjeti u tehnici kolaža, silueta, akvarela, praktički svi zidovi škole pretvoreni su u oglasnu ploču - najbolju u šestoj sezoni projekta. Prekrasnim likovnim radovima dodani su i oni pisani na temu 'Svijet po tvom' koja je pomno razrađena na satovima hrvatskog jezika. Sve to bilo je začinjeno i vlastitom pjesmicom na temu Lino višebojca te dobro uvježbanom službenom himnom koju je na glazbenom naučila cijela škola.

'Ne pamtim da je ikada koji projekt u školi imao toliko pozitivnih i poticajnih elemenata i za učenike i za nastavnike kao Lino višebojac', istakla je poduzetna zamjenica ravnatelja Žuža Zabjan koja je sve čestitke za odličnu atmosferu i organizaciju odmah podijelila sa svojim kolektivom ističući njihove zasluge u tome. Naravno velike čestitke idu i djeci koja su s puno veselja navijala, pjevala, trčala, skakala. Posebno onima koji su za svoje rezultate primili i nagrade Podravke.

To su Tina Tatarević iz osmog razreda koja je napisala najbolju priču o dječjem svijetu, Patrik Grčić koji je preciznim udarcima ljevicom pobijedio iskusnog vatrenog Zvonimira Soldu, Marina Jovanović iz šestog razreda koja je u izvođenju penala nadmašila golmanicu RK Podravka-Vegete i hrvatske reprezentacije Martu Žderić, zatim Kristijan Premec iz trećeg razreda i osmašica Monika Nađander koji su zbog zanimljivih kreacija na svojim licima proglašeni za najmaske te pobjednici Lino višebojca i novi školski junaci Martin Halavuk iz šestog i Lara Mihalić iz petog razreda.

Osnovna škola Gola koja se po broju učenika (250) ubraja u male škole, po svemu prikazanom pokazala je da je velika škola koja će zasigurno primiti neko od priznanja Lino višebojca.