KNIN

Lino višebojac u OŠ Franje Tuđmana

25.04.2012 u 09:37

Bionic
Reading

'Igrajmo se, pjevajmo, plešimo, maštajmo. Smijeh prospimo posvuda. Budimo sretni, ostanimo djeca. Odrasli to ne umiju. Zaboravili su...'. Ovim riječima opisala je svoje viđenje svijeta učenica šestog razreda OŠ Franje Tuđmana u Kninu Ana Perić. I potakla svoje prijatelje iz škole na veselu igru s Linom, na pjesmu, ples i zabavu koju će dugo pamtiti.

Pod njenom palicom sreća je zagospodarila gradskom sportskom dvoranom koja je ugostila Lino višebojac, a veliki osmijeh na licu imali su i nastavnici i roditelji te gradonačelnica Knina Josipa Rimac koja je toplim riječima otvorila natjecanje. U djecu su se u čas pretvorili sportski gosti Anđa Jelavić kapetanica hrvatske košarkaške reprezentacije, Lucija Jurković Periša najbolja hrvatska juniorka u plivanju i Stipe Jarloni koji je brojnim titulama prvaka Hrvatske nedavno dodao i broncu na Europskom prvenstvu u taekwandou.

Anđa i Stipe odlično su se snašli u ulogama vođa ekipa, a kao pravi pedagozi dopustili su da ih izazivači iz publike, učenici petih razreda Mirela Halilović i Sandi Selimović pobjede u košarci i nogometu. Lucija koja je i sama u vrijeme dok je pohađala osnovnu školu bila Lino višebojka, okušala se pak kao voditeljica programa. Vrhunski sportaši uručili su i nagradu - kutije Lino višebojac grickalica 2.b razredu koji je napravio veliki transparent na kojemu je šarenim slovima pisalo 'Lino mi te volimo' te pehare pobjednicima. To su Ivan Stanić učenik osmog razreda koji je u regularnom dijelu natjecanja osvojio 150 bodova te njegova vršnjakinja Matea Dželalija koja je u pripetavanju nadmašila Ivanu Stipović čiji je bodovni saldo iznosio baš kao i njen, 110 bodova.

Slatke nagrade zaslužili su i Ivan Maretić Buntin iz trećeg razreda i Anđela Grgić iz trećeg razreda zbog svojih maštovito oslikanih lica.