MARKO KOPLJAR DIGAO PLETERNICU NA NOGE

Lino višebojac u OŠ Fra Kaje Adžića iz Pleternice

06.02.2012 u 09:08

Bionic
Reading

Gostovanje na Lino višebojcu mnogim je poznatim hrvatskim sportašima veliko zadovoljstvo i čast, pa su se s djecom u 133 škole u šest sezona družili Blanka Vlašić, Mario Ančić, Luka Modrić, Ivano Balić, Igor Hinić, Manuel Štrlek, Filip Ude, Ivan Ljubičić, Marijo Možnik, sestre Zaninović, Igor Vori, Slaven Bilić...

Pozivnicu Podravke, Sportskih novosti i HT-a tako nije mogao odbiti ni Marko Kopljar, član hrvatske rukometne reprezentacije koja je osvojila broncu na rukometnom prvenstvu Europe, tim više što mu je za domaćina izabrana OŠ Fra Kaje Adžića u Pleternici. Rođen i odrastao u Požegi, Marko je znao da ga u školi s nestrpljenjem očekuje više od 1000 učenika, a da među nastavnicima ima njegovih prijateljai poznanika iz školskih dana.

No iako je zbog dobrih igara u hrvatskom dresu, koje su ga uvrstile i u najbolju sedmorku europskog prvenstva, navikao na podršku publike nije očekivao tako bučne ovacije kakve su mu priređene u Pleternici. Učenici su ga dočekali na nogama uz veliki vrisak, a dugotrajni pljesak i lupanje nogama o pod gotovo su zaglušili i razglas. Marka je svatko želio dodirnuti, slikati se s njim, stotine papirića bile su pripremljene za autogram. Martina Raguž-Tokić, bivša rukometna reprezentativka i najbolja rukometašica Požeštine koja je po drugi puta gostovala na Lino višebojcu nije se mogla načuditi silini emocija, a Marko, iako u početku pomalo zbunjen tolikim dječjim veseljem odlično je odigrao ulogu gosta. Višebojcima je pokazivao kako je najbolji izvesti penal, ekipi šestih i sedmih razreda pomagao je vući uže, a u dvoboju sa svojim izazivačem, Markom Abramovićem iz šestog razreda uz rukometni talent pokazao je i dobar smisao za humor. Sklonost šali potvrdio je i prilikom promocije službene grickalice Lino višebojca. Vrećicu jastučića punjenih s Lino ladom oteo je iz ruku Martine Raguž, pravdajući se da mu treba dodatna energija za potpisivanje tisuću autograma.

No malim gimnastičarima koji su oduševili prezentacijom svojih vještina ipak je za nagradu podijelio vrećice Lino višebojac snacka. Oduševljen čokoladastim okusom, Marko je skupio snagu i za podizanje medvjedića Lina u zrak. Na kraju je čestitao Petri Šajer učenici iz sedmog razreda koja je napisala najbolji rad na temu 'Svijet po tvom', sedmašici Valentini Pavlićević koja je u rukometu pobijedila Martinu Raguž Tokić, Josipu Gavriloviću iz petog i Elli Pejić iz drugog razreda koji su proglašeni za najbolje maske te zajedno s Martinom uručio pehare pobjednicima. To su bili učenici petih razreda Barbara Peić koja je od početka vjerovala u svoju pobjedu i vrlo borbeno nizala bodove i Mateo Itrak koji je uz široki osmijeh izjavio da je pehar osvojio zahvaljujući podršci prijatelja.

A cijeli pleternički Lino višebojac pobjeda je ideje Zvonimira Bobana o spoju kulture i sporta u projekt koji će širiti osmjeh na dječjim licima.