LINO ZAGRLIO VUČEDOLSKU GOLUBICU

Lino višebojac u OŠ Antuna Bauera

28.03.2011 u 12:44

Bionic
Reading

Učenici vukovarske OŠ Antuna Bauera dočekali su ekipe Sportskih novosti i Podravke sa stotinjak crteža medvjedića Lina u sportskim pozama. Na zidovima dugačkog hodnika koji povezuju školu sa sportskom dvoranom prikazali su Linove poduhvate u različitim sportskim disciplinama, a u predvorju je podignut pravi mali Lino oltar u čijem središtu je ponosno stajala dječjim rukama izrađena Lino maskota. U ruci je držao vučedolsku golubicu, prepoznatljivi simbol Vukovara i njegove okolice.

Nasmiješeni Linov lik s golubicom našao se i na bedževima koji su podijeljeni gostima. A njih je bilo više nego je itko očekivao. Ranije najavljenim odbojkašicama Ani Starčević i Ivani Džamarija i nogometašu vinkovačke Cibalie Mladenu Bartoloviću u posljednji tren pridružio se i boksač Vedran Đipalo, a bio je tu i djeci posebno drag Vilibald Kovač. Doista jaka ekipa za školsku radost u gradu heroju.

Ana, kojoj je cijela dvorana pjesmom čestitala rođendan, odmah se prihvatila mjerenja skokova u dalj, Ivana je asistirala u rukometu, Vedran je odabrao košarku, Vilibald je uz himnu Lino višebojca malim Vukovarcima poklonio i jednu pjesmu Bon Jovia, a za Mladena se odmah znalo da će savjetovati male nogometaše. Da je to jako dobro radio potvrđuje činjenica da je ukupna pobjednica Vanesa Uhlarnik upravo u nogometu skupila najveći broj bodova. Uz Mladenove savjete tome je pomogla i činjenica što već par godina trenira nogomet. Kod dječaka je pobijedio Domagoj Živković i to sa čak 150 bodova iako se ne bavi nikakvim sportom. Domagoj je imao veliku želju za pobjedom, podršku s tribina, a nastavnik tjelesnog omogućio im je i dobre pripreme.

Uz pobjednike, Lino višebojac dugo će pamtiti i Ana-Mari Kolak koja je primila nagradu za najbolju priču o svom svijetu, Stjepan Božić koji je u izvođenju penala nadmašio Mladena Bartolovića, Josipa Špadijer koja se imala priliku u košarci ogledati se s Anom Starčević te Andrijana Nikolić ,Tijana Radić, Sara Bajić i Martina Rajić koje su nagrađene za najmaštovitiju navijačku skupinu.