VILIBALD PJEVAO HIMNU LINO VIŠEBOJCA

Lino višebojac u OŠ Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici

11.11.2010 u 10:42

Bionic
Reading

Lino višebojac je dobio svoju službenu himnu. Pravu, rokersku, kakva i priliči i generaciji kojoj je namijenjena i njenom izvođaču Vilibaldu Kovaču. Premijerno je izvedena u Koprivnici, gradu u kojem je Lino i izrastao, u školi Antun Nemčić Gostovinski čijih je osam stotina učenika odmah uhvatilo njen brzi ritam.

Kako i ne bi kad su za Lino višebojac živjeli danima, oslikavajući transparentne, pripremajući maštovite odjevne kombinacije i navijačke rekvizite, smišljajući kreacije za svoja lica, trenirajući za natjecanja. Njihov trud nije bio vidljiv samo u silnom žaru s kojim su uz omiljenog Vilija pjevali himnu, nego i u atmosferi koju su stvorili neposredno uz borilište. Njihova nova sportska dvorana nema tribine, navijači su tako gotovo dodirivali natjecatelje, ali sve je proteklo u najboljem redu, uz puno veselja, pjesme i pozitivne energije, pa čak i malo rođendansko slavlje za jednu višebojku. Grlata podrška i buka koju su stvarali navijači iznenadila je i velikog rukometnog asa Vladu Šolu naviklog na bučnu podršku s tribina, kojemu je ovo bio četvrti višebojac. Oduševila je i karatisticu Anu Mariju Čelan brončanu sa svjetskog prvenstva i Sandra Frankola državnog prvaka u hrvanju i petog juniora Evrope koji su poželjeli da i na njihovim turnirima postoji takva publika.

A zvjezdane trenutke doživjeli su i novi školski junaci: Latica Ilić koja je maštovito opisala svoj svijet i primila nagradu za najbolji literarni rad, Iva Papac koja je do postolja došla osvojivši čak 150 bodova što je jedan od najboljih rezultata za djevojčice u svih pet sezona Lino višebojca te Filip Vusić koji je brojnim medaljama u hrvanju dodao i pehar pobjednika u Linu višebojca.