opreza nikad dosta

Lino Červar uoči utakmice sa Španjolskom otkrio što ga najviše muči u našoj igri...

16.01.2019 u 20:47

Bionic
Reading

Hrvatski su se rukometaši lako obračunali s nedoraslim Bahreinom, na kraju je bilo uvjerljivih 32:20. No, laka pobjeda nije zavarala izbornika Linu Červara koji ne dozvoljava opuštanje. Sutra (četvrtak, 17. siječnja, 20.30 sati) igramo protiv europskih prvaka Španjolaca, pobjeda nam donosi prvo mjesto u skupini

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja nizati pobjede na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu 4. kola B skupine pobijedila Bahrein 32:20 upisavši i četvrtu pobjedu. Izbornik Lino Červar iskoristio je ovu utakmicu kako bi odmorio glavne igrače, pa tako Marin Šego, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Igor Karačić i Željko Musa nisu igrali niti minute, dok je Zlatko Horvat dobio tek 'mrvice' da se rastrči...

No, ono što je najvažnije je povratak Luke Cindrića koji je, nakon što je propustio posljednje dvije utakmice, protiv Bahreina odigrao petnaestak minuta.

'Cindrić je danas htio probati kako će se osjećati s obzirom na manju ozljedu, vidjelo se da može. Sutra ćemo protiv Španjolske biti kompletni. Bit će to drugačija utakmica, to je prvak Europe i moramo se mentalno i taktički dobro spremiti', kazao je Lino i prokomentirao utakmicu s Bahreinom:

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'U prvom poluvremenu smo dobro stajali na igralištu, bili smo ozbiljni. U drugom je pala koncentracija, radili smo naivne pogreške, i to je jedan primjer da svaku utakmicu do kraja moraš davati sve od sebe.'

Sutra (četvrtak, 17. siječnja, 20.30 sati) je na rasporedu prava poslastica, jedan od rukometnih klasika, utakmica protiv aktualnog europskog prvaka Španjolske. Pobjeda nam donosi prvo mjesto u skupini i ogromna četiri boda u sljedećem krugu.

'Španjolci su definitivno favoriti, mi moramo sutra dati više od 100 posto. To je toliko zahtjevna utakmica da svaki igrač mora dati i ono iznad svojih mogućnosti. Oni su iznimno jaka momčad, posebice u obrani. Obrana je im je jako raznovrsna i proaktivna i to znaju poslije materijalizirati s iznimnom brzinom krila. Imaju sjajnog golmana Vargasa, imaju Entrerriosa, pivota Aguinagaldea, braću Dušebajev, zapravo svih 16 igrača su jednako kvalitetni. Mi moramo kontrolirati igru, ne smijemo raditi tehničke pogreške i moramo paziti kako ćemo napadati. Imamo valjda najgori ždrijeb, borimo se sa Španjolskom u skupini, a onda nam u Kölnu dolaze domaćini Nijemci i svjetski prvaci Francuzi', pričao je Červar. No, nije da Hrvatska nema svojih aduta. I to jakih!

  • +8
SP u rukometu, Skupina B, 2. kolo, Hrvatska - Japan Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Imamo i mi snagu, ali njihova obrana je vrlo duboka i navlače protivnike na pogreške. Njihova trojka u obrani Morros, Canelas i Gurbindo jako se dobro slažu i sinkronizirani su i to im je, zajedno s golmanom Vargasom, najjača snaga. Vidjeli ste u finalu EURA protiv Švedske kako je njihova proaktivna obrana dobila Šveđane koji su vodili s četiri razlike, a ubrzo je bilo deset razlike za Španjolsku. Zato će Cindrić, Duvnjak i Karačić morati biti inteligentni i činiti što manje greški. Mi nemamo takve snajpere da možemo zabiti s devet metara, svi naši golovi su onako, zabijamo s mukom. Ali spremit ćemo taktiku, oni jesu favoriti, ali mi ih možemo pobijedit', dometnuo je Červar.

Imat će hrvatski rukometaši i dodatni vjetar u leđa, u Münchenu je Olimpijska dvorana očekivano prepuna naših navijača.

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Da, imamo publiku na svojoj strani, odlično navijaju, toliko emocija dugo nisam vidio. Oni su nam kao osmi igrač, to će nam sigurno pomoći. No, najviše ovisimo o sebi, moramo odigrati strašnu obranu. U napadu moramo biti pažljivi jer oni imaju brzu tranziciju. Bit će to jedna rovovska bitka, no mislim da možemo pobijediti', ponudio je barem malo optimizma poslovično oprezni Lino Červar te na kraju napomenuo:

'Mi smo svoje napravili, svoj prvi zacrtani cilj smo ostvarili, sad se moramo potruditi za pravi podvig, što bi bila pobjeda nad Španjolskom. Bit će to dobra provjera, moramo samo dati sve od sebe i ispuniti svoje zadatke.'

Svjetsko prvenstvo

Skupina B

Japan-Island21:25
Hrvatska-Bahrein32:20
Makedonija-Španjolska20:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska44008
2.Španjolska33006
3.Island42024
4.Makedonija32014
5.Japan40040
6.Bahrein40040

Sljedeće utakmice

17.1.Bahrein-Japan
17.1.Makedonija-Island
17.1.Španjolska-Hrvatska

Skupina D

Angola-Argentina26:33
Mađarska-Egipat30:30
Katar-Švedska20:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Švedska33006
2.Mađarska42206
3.Egipat41123
4.Argentina41123
5.Katar31022
6.Angola41032

Sljedeće utakmice

17.1.Egipat-Angola
17.1.Katar-Argentina
17.1.Švedska-Mađarska