izbornikova 'borba'

Lino Červar ne odustaje: Stojim iza svega što sam rekao! I ne, nisam najslabija karika!

24.01.2019 u 20:05

Bionic
Reading

Čini se kako javno prepucavanje izbornika hrvatskih rukometaša Line Červara i određenih hrvatskih novinara neće samo tako završiti. Červar je, nakon što je jučer otvoreno pred televizijskim kamerama prozvao kolegu Dražena Krušelja zbog napisa u Jutarnjem listu, nastavio svoj monolog...

'Ne, ne mislim da sam rekao nešto posebno. Rekao sam sve što bi svaki građanin ove zemlje trebao reći kad mu se želi obezvrijediti njegov rad i kad mu se ruši dostojanstvo', započeo je Lino Červar u večerašnjem razgovoru za RTL i nastavio:

'Poštovanje prema čovjeku trebalo bi biti temelj međuljudskih odnosa. Stojim iza svega što sam rekao sinoć!'

OK, retorika ne popušta, jasno je da se Červar ima pravo braniti, ali za sve postoji mjesto i vrijeme...

'Ono što su pisali protiv mene, to nisu bile istine. Protiv Brazila nismo primili sedam golova na prazna vrata, nego samo tri. Svi ostali golovi su pali kad smo igrali šest na šest. Cijeli svijet igra napad sedam na šest, a mi bismo znači trebali raditi nešto sasvim drugo. Po vama bih se trebao ispričati čovjeku koji je za mene rekao da sam ja, inovator s osam medalja, najslabija karika reprezentacije?! Je li to normalno reći za trenera koji je među najboljima na svijetu? Koji je napisao dvije knjige o rukometu, koji svake godine šalje IHF-u stručne članke. Je li to normalno reći nekome kome je rukomet obitelj i koji za rukomet živi svaki dan? Možda sam bio emotivan, ali stojim iza svega što sam rekao', ponovio je Lino Červar.

Nakon svega se 'poteglo' i pitanje njegovog odlaska s izborničke pozicije. Evo što Lino kaže na tu mogućnost...

'Ostat ću još godinu dana. I nakon toga ću raditi nešto drugo i podržat ću svog nasljednika', potvrdio je još jednom hrvatski izbornik te se po tko zna koji put vratio na 'staru temu':

  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Ovo nije u redu! To je nezabilježeno u svijetu sporta. Živim za rukomet, on me ispunjava, ali čuti ovako nešto. Bio sam deset godina urednik u novinama, neće me on učiti novinarstvu. Novinar može kritizirati, to je njegov osoban stav, ali svatko tko tako nešto radi mora biti svjestan da to nosi neke posljedice. Nisam mu ja prijetio, samo sam mu rekao da se tako ne ponaša. A mogao bih mu otac biti. Rekao sam ono što mislim i završio bih s tim. Vrijeme je da pričamo o reprezentaciji koja je važnija od ovoga. Na momke sam ponosan. Oslabljeni smo sve izdržali, sav pritisak, srušili smo europske i svjetske prvake i ostvarili smo cilj', zaključio je svoj novi emotivni istup Lino Červar. 

Nekako nam se čini da je ovo daleko od gotovog. Čeka nas još 'poslastica' iz ovog dijela rukometnog sadržaja.