BROD TONE

Likvidacija Portsmoutha za dva tjedna?

23.07.2012 u 20:18

Bionic
Reading

'Ukoliko ne postignemo dogovor s osmoricom igrača klub ide u likvidaciju, vjerojatno u iduća dva tjedna. Na platnom spisku još imamo nogometaše poput Ben Haima, Davea Kitsona i Kanua. Ti igrači drže sudbinu kluba u svojim rukama', izjavio je Birch za Sky Sports i nastavio:

Nakon što su osmorica nogometaša odbila nagodbu oko isplate dugovanja, prinudni upravitelj financijski posrnulog engleskog trećeligaša Portsmoutha Trevor Birch, najavio je skoru likvidaciju kluba.

Prema Birchovim riječima klub će vrlo vjerojatno biti ugašen u naredna dva tjedna, a premda ne krivi igrače za stanje u kojem se Portsmouth nalazi, u ovom trenutku su nogometaši predvođeni legendarnim nigerijskim napadačem Nwankwom Kanuom 'uteg koji vuče klub u propast'.

Naime, nekadašnji član Arsenala, Intera i Ajaxa od 'mornara' potražuje oko 3 milijuna funti, a poput još sedmorice suigrača ne odustaje od potraživanja niti pristaje na bilo kakve odgođene ili umanjene isplate.

'Ukoliko ne postignemo dogovor s osmoricom igrača klub ide u likvidaciju, vjerojatno u iduća dva tjedna. Na platnom spisku još imamo nogometaše poput Ben Haima, Davea Kitsona i Kanua. Posljednji je uputio dopis klubu da želi napustiti Portsmouth, ali tek nakon isplate svih dugovanja. On i ostali igrači drže sudbinu kluba u svojim rukama', izjavio je Birch za Sky Sports i nastavio:

'Moram napomenuti da nisu oni krivi za situaciju u kojoj se klub nalazi, ali su u mogućnosti da nam pomognu raščistiti ovaj nered. Problem je što su iz kluba već mnogo puta 'plakali' da će biti ugašen pa nam sada u najkritičnijem trenutku više nitko u to ne vjeruje. Istina je da se Portsmouth bori za život i da bi mogao prestati s radom za dva do tri tjedna', upozorio je Birch.