POZIVNICA ORGANIZATORA

Lijepa Ruskinja Šarapova ovo je jako dugo čekala

10.01.2017 u 14:14

Bionic
Reading

Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta, Ruskinja Marija Šarapova vratit će se na teniske terene u travnju na turniru u Stuttgartu nakon što joj istekne suspenzija zbog dopinga

Marija Šarapova, koja će u travnju proslaviti 30. rođendan, jedva je dočekala dan kada će opet zaigrati tenis na WTA touru. Podatak kako je Šarapova u karijeru ukupno osvojila 35 titula te pet grand slam turnira (dva puta French Open te po jednom Australian Open, Wimbledon i US Open) dovoljno govori koliko je bez nje svijet tenisa bio siromašniji. Od aktivnih tenisačica samo su sestre Williams, Serena i Venus, osvojile više turnira.

'Sretna sam što se vraćam tenisu na jednom od mojih omiljenih turnira. Jedva čekam ponovo početi raditi ono što volim', izjavila je ruska tenisačica.

Šarapova se vraća tenisu poslije 15 mjeseci suspenzije zbog korištenja meldonija, zabranjene supstance od početka 2016. Ona je priznala da je uzimala meldonij godinama ali da nije znala da je zabranjen od početka prošle godine.

Lijepa Ruskinja Šarapova, koja je u karijeri velik novac zaradila od sponzora, najprije je suspendirana na dvije godine, ali joj je Sportski arbitražni sud (CAS) smanjio kaznu za devet mjeseci. Ostaje za vidjeti hoće li uskoro na njenu adresu stizati i nove ponude sponzora.

Ruskinja je dobila posebnu pozivnicu organizatora turnira u Stuttgartu gdje je osvojila naslov 2012., 2013. i 2014. godine. Taj se turnir igra od 22. do 30. travnja.

Nakon tako dugačke stanke mnogi se s pravom pitaju može li Šarapova dohvatiti staru formu i hoće li do kraja karijere uspjeti osvojiti još koji turnir?