loše vijesti

Liječnici objavili prve prognoze; najbolji engleski napadač vjerojatno propušta Euro

18.01.2020 u 10:02

Bionic
Reading

Napadač Tottenhama i engleske reprezentacije Harry Kane doživio je težu ozljedu zadnje lože na utakmici protiv Southamptona, a prošlog je tjedna uspješno operiran. No, šanse za brzi oporavak ravne su čudu

Prve su prognoze govorile kako će Harry Kane pauzirati najviše tri do četiri mjeseca, čini se kako je ozljeda ipak puno ozbiljnija i da Kanea još dugo nećemo gledati na terenima.

U izjavi za engleske medije liječnik Chris Wilson je istaknuo da će Kane izvan terena biti najmanje pola godine...

'Vjerojatno će pauzirati šest mjeseci. Postoji nekoliko različitih mišljenja, mnogi liječnici će reći da će se vratiti i prije, ali za to se mora poklopiti nekoliko stvari. Prvo najmanje šest tjedana Kane mora mirovati kako ne bi naprezao operirani dio noge, a tek nakon 12 tjedana može početi s prvim vježbama za jačanje mišića operirane noge', nabraja Wilson i nastavlja:

  • +5
Premier liga, Tottenham – Chelsea Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

'Tek nakon tri mjeseca se može početi s rehabilitacijom. Pazite, govorimo o vrhunskom nogometašu, ne bih očekivao da će biti spreman za manje od šest mjeseci nakon operacije. Realno je da će se Harry Kane vratiti tek u predsezoni... Neki govore travanj ili svibanj, ali mene bi to iznenadilo da se dogodi', istaknuo je Wilson.

Ako je vjerovati dr. Wilsonu, Harry Kane sigurno propušta Europsko prvenstvo i to je za hrvatsku reprezentaciju i izbornik Zlatka Dalića dobra vijest. Jer Kane je u kvalifikacijama za Euro zabio 12 golova u osam nastupa, a Englezi su u skupini s Hrvatskom, Škotskom i jednim od pobjednika dodatnih kvalifikacija. Baš nastup na EP-u otvaramo s Englezima, 14. lipnja na Wembleyu.