PREOKRET GENKA

Liga prvaka: Porazi Partizana i Rangersa

26.07.2011 u 23:23

Bionic
Reading

U najzanimljijivim prvim dvobojima 3. pretkola Lige prvaka ruski Rubin Kazan je slavio s 2:0 kod Dinama iz Kijeva, Racing Genk je kod kuće dobio Partizan s 2:1, dok su Rangersi u Glasgowu izgubili od Malmoe 0:1

U Glasgowu je švedski Malmoe senzacionalno pobijedio Rangerse, kojima nije pomogao niti hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, koji je odigrao cijelu utakmicu. Partizan je u Genku poveo zgoditkom Tomića u 65. minuti, da bi pet minuta kasnije Vossen iz penala izjednačio, a pobjedu je Racingu lijepim lobom donio Ogunjimi u zadnjoj minuti. Obje momčadi su završile utakmicu s deset igrača, prvo je u 32. isključen domaćin Ngonca, a u 48. Srbin Babović.

Ruski Rubin je 'prohujao' Kijevom, te napravio veliki korak ka prolazu u 4. pretkolo. Ukrajinci su napadali, a Rubin zabijao - prvi je zgoditak djelo Kasajeva već u 6. minuti, a u 68. je Natcho iz kaznenog udarca povećao na 2:0. Ognjen Vukojević je za Dinamo igrao do 55. minute.

Poljska Wisla je također gotovo osigurala prolaz nakon pobjede kod bugarskog prvaka Liteksa u Loveču. Nizozemac Lamey doveo je Poljake u vodstvo u 19. minuti, Brazilac Welington izjednačio na kraju prvog dijela, da bi u 76. minuti Izraelac Melikson zabio pobjednički zgoditak.

Nogometaši austrijskog prvaka Sturma iz Graza odigrali su 1:1 kod gruzijskog Zestafonia. Austrijanci mogu biti itekako zadovoljni ishodom dvoboja u Tbilisiju jer je Zestafoni poveo u 74. minuti pogotkom Gelašvilija, da bi samo četiri minute kasnije izjednačio Wolf. Neriješeno je bilo i u dvoboju litvanskog Ekranasa i bjeloruskog BATE Borisova u Panevižisu. Utakmica je završila 0:0, a Ekranas je od 61. minute igrao bez isključenoga Srbina Anđelkovića. Isti rezultat, 0:0, bio je i u Nikoziji gdje su igrali ciparski prvak APOEL i slovački Slovan iz Bratislave.

Veliki favorit Twente je s 2:0 kod kuće porazio rumunjski Vaslui pogocima Austrijanca Marka Janka.

U jedinome današnjem dvoboju 3. pretkola Europske lige u Izraelu je Bnei Yehuda svladao švedski Helsingborgs s 1:0 pogotkom Argentinca Galvana u 30. minuti.

Rezultati:

ZESTAFONI TBILISI - STURM GRAZ 1:1 (Gelašvili 74//Wolf 78)
EKRANAS PANEVIŽIS - BATE BORISOV 0:0
APOEL NIKOZIJA - SLAVAN BRATISLAVA 0:0
LITEKS LOVEČ - WISLA KRAKOW 1:2 (Welington 45//Lamey 19, Melikson 76)
DINAMO KIJEV - RUBIN KAZAN 0:2 (Kasajev 7, Natcho 68-11m)
TWENTE ENSCHEDE - VASLUI 2:0 (Janko 34-pen, 57)
RACING GENK - PARTIZAN BEOGRAD 2:1 (Vossen 70-pen, Ogunjimi 90//Tomić 65)
GLASGOW RANGERS - MALMO 0:1 (Larsson 18)

Snimka Partizanovog poraza