HRVAČKA ZAVRŠNICA

Ličani pozlatili Zlatnu skupinu

15.11.2011 u 09:13

Bionic
Reading

U doigravanju za naslov prvaka Lika je u šest susreta postigla šest pobjeda, a posljednju nad Sesvetama u izvanrednom ozračju osnovnoškolske dvorane u Sesvetskom Kraljevcu

S pravom su hrvači završnicu prvoligaškog natjecanja, u kojoj su nastupila četiri najuspješnija kluba iz ligaškog dijela prvenstva, nazvali Zlatnom skupinom doigravanja. Susreti su bili nadasve privlačni, a bez premca je bila zagrebačka Lika, koja je u šest utakmica postigla šest pobjeda. Drugo mjesto pripalo je lanjskom prvaku, varaždinskoj Vindiji (tri pobjede i tri poraza), treće petrinjskom Gavriloviću (dvije pobjede i četiri poraza), a četvrto Sesvetama (jedna pobjeda i pet poraza).

U posljednjem kolu Lika je kao domaćin ugostila Sesvete u Sesvetskom Kraljevcu. Dvorana osnovne škole bila je prepuna, publika bučna i znalačka, ozračje primjereno nadmetanju novog prvaka i sastava koji ima lijepu budućnost.

'Mnogo je uloženo, mnogo toga učinjeno da bi se Lika ojačala na putu prema osvajanju naslova prvaka. U doigravanju, u tih odlučujućih šest susreta, bilo smo doista uvjerljivi', rekao je neposredno nakon završetka susreta u Sesvetskom Kraljevcu Likin teškaš Marko Koščević.

Još zadihan od borbe, pohvalno je govorio o suigračima koji su na svojim leđima iznijeli doigravanje: Dominiku Etlingeru, kapetanu momčadi Danijelu Janečiću, Sandru Frankolu, Ivanu Lončariću, Maku Šačiću, Dini Filipoviću i Luki Šačiću.

'Etlinger i ja došli smo iz zagrebačkog Metalca, a iz Koprivnice Frankol i Lončarić, koji je ozlijedio koljeno, pa nije nastupao u zadnjim susretima', obavijestio je Koščević.

Lika je pobjedom nad Sesvetama osvojila peti naslov prvaka, treći u neovisnoj Hrvatskoj.

Lika, kao klub iz zagrebačkog središta, godinama je poticala razvoj hrvanja i u ostalim dijelovima grada, pa tako i u Sesvetskom Kraljevcu, koji se odvojio od matice.

'Novi klub osnovali smo 1. siječnja 2011, a zasad imamo 80 natjecatelja', kaže Ivica Vlašić, predsjednik Sesvetskog Kraljevca.

Dobar poznavatelj hrvačkih prilika u istočnom dijelu Zagreba, Vlašić je pohvalno govorio o članovima Sesveta, koji su se doista srčano borili s Likinim hrvačima.

'Sesvete imaju mladu, perspektivnu momčad, a pohvale zaslužuju trener Slavko Benčec i predsjednik kluba Miše Kutleša', potkrijepio je Vlašić.

Na trenerskom kormilu Like, kao privremena zamjena treneru Petru Prodanoviću, u Sesvetskom Kraljevcu bio je Likin ponos, olimpijac Neven Žugaj. Također Likina legenda, Nevenov brat Nenad te Danijel Janečić, još imaju izgleda za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Rezultati posljednjeg, 6. kola Zlatne skupine doigravanja za naslov hrvačkog hrvatskog prvaka: Lika (Sandro Frankol, Luka Šačić, Dominik Etlinger, Danijel Janečić, Marko Šačić, Marko Koščević) - Sesvete (Alen Kljajić, Luka Sikuten, Andrej Jurić, Tomislav Sabljić, Ivan Zirdum, Matko Katić, Hrvoje Savuk) 4:3; Vindija (Martin Bešenić, Ivan Lizatović, Andrija Barić, Tomislav Sokol, Petar Zorec, Igor Šebijan, Siniša Hogač) - Gavrilović (Juraj Zgurić, Boris Baniček, Ivan Pavičić, Robert Sigur, Stjepan Lavrić, Vinko Kadečka, Tomislav Lavrić) 5:2.

Poredak Zlatne skupine doigravanja za naslov državnog prvaka: 1. Lika, 2. Vindija, 3. Gavrilović, 4. Sesvete.