NEVJEROJATNO

Libanonac zabio 113 koševa u prvenstvu

04.04.2012 u 15:17

Bionic
Reading

Mohammad El Akkari ime je libanonskog košarkaša Moutaheda iz Tripolija koji se u utorak priključio rijetkom popisu košarkaša s više od stotinu koševa postignutih u jednoj utakmici

Slučaj se dogodio pri 173-141 pobjedi Moutaheda nad Bejjehom u dvoboju završnice osam najboljih momčadi libanonske prve lige.

Inače 27-godišnji bek-šuter ne uživa naročito impresivnu napadačku statistiku u svojoj sedmoj sezoni u tripolijskom klubu. Prosječno je u 23 ovosezonska nastupa do utakmice u utorak ubacivao 7.6 koševa. Na neobjašnjiv je način, međutim, El Akkari eksplodirao protiv Bejjeha pogodivši 32 od 59 pokušaja za tri poena. Iz igre je ukupno gađao 40-69.

'Hvala Bogu na ovoj predstavi. Mislim da je ona rezultat mog napornog treniranja. Želim također zahvaliti treneru što me sve vrijeme utakmice držao u sastavu, kao i suigračima koji su mi dodavali loptu,' rekao je El Akkari dok je njegov trener Ahmad Fadel istaknuo:

'Mohhamad je fenomenalan i vrlo podcijenjeni šuter. Na treninzima strahovito puno radi. Uopće nisam iznenađen.'

El Akkarijev američki suigrač Austin Johnson bio je također oduševljen:

'Bio je čudesan večeras. Počeo je šutirati izvrsno i jednostavno nije posustajao. Shvatili smo da je 'vruć' i počeli ga tražiti u svakoj prilici za šut. Čestitam mu na rekordu. Zaslužuje to načinom na koji radi i na koji ostaje fokusiran.'

Prema navodima službene internetske stranice Azijske košarkaške federacije (Fiba.com), učinak iznad stotinu koševa zabilježen je prvi put u jednoj službenoj utakmici pod FIBA-inim okriljem u Aziji, premda su javno poznata dva slučaj prebačaja stotinu koševa na kontinentu, od čega jedan datira iz 1923. godine.