AUSTRALIAN OPEN

Li Na i Clijsters za prvi naslov u Melbourneu

27.01.2011 u 09:38

Bionic
Reading

U finalu ovogodišnjeg turnira tenisačica na prvom 'grand slamu' sezone, Australian Openu u Melbourneu igrat će Kineskinja Li Na i Belgijanka Kim Clijsters. Li Na je u polufinalu svladala prvu igračicu svijeta, Dankinju Caroline Wozniacki sa 3:6, 7:5, 6:3, dok je Clijster bila bolja od druge igračice s WTA ljestvice, Ruskinje Vere Zvonareve sa 6:3, 6:3

Li Na je postala prva Kineskinja koja se plasirala u finale nekog 'grand slama' u povijesti, a do tog je uspjeha stigla velikim preokretom. Nakon što je prvi set Wozniacki dobila sa 6:3, u drugom je povela sa 5:4 i imala meč-loptu, ali nije uspjela privesti susret kraju. Li je drugi set uspjela riješiti u svoju korist sa 7:5, da bi u trećem imala više živaca i na kraju uspjela slaviti.

'Jako sam sretna što sam postala prva Kineskinja koja se plasirala u finale 'grand slama'. Uvijek sam morala biti prva iz svoje zemlje", rekla je Li, inače prva Kineskinja s osvojenim WTA turnirom, te prva Kineskinja koja se uvrstila među 10 najboljih na WTA ljestvici.

Clijsters je do svog drugog finala u Melbourneu, bila je finalistkinja i 2004. godine, stigla zahvaljujući uvjerljivoj 6:3, 6:3 pobjedi protiv Zvonareve. Bio je to 10. međusobni susret ovih tenisačica i sedma pobjeda Clijsters.

'Podigla sam razinu svoje igre u odnosu na dosadašnje mečeve. U karijeri sam odigrala mnogo velikih mečeva iz kojih sam mnogo naučila', rekla je Clijsters po ulasku u finale.

Finalni susret tenisačica igrat će se u subotu.

POLUFINALE:
Li Na (Kin/9) - Caroline Wozniacki (Dan/1) 3:6, 7:5, 6:3
Kim Clijsters (Bel/3) - Vera Zvonareva (Rus/2) 6:3, 6:3