A JOŠ TU NIJE KRAJ

Lewis Hamilton srušio jedan od najvrednijih rekorda u Formuli 1 kojeg je držao Michael Schumacher: Nadam se da je obitelj ponosna

17.08.2020 u 16:00

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) četvrtu je godinu zaredom pobijedio na utrci za Veliku nagradu Španjolske vožene na stazi Catalunya, a srušio je još jedan veliki rekord koji je bio u vlasništvu Michaela Schumachera

Podsjećamo, Britanac je bio dominantan, vodio je od prvog do posljednjeg metra, do svoje ukupno 88. pobjede u karijeri stigao je s gotovo pola minute prednosti ispred drugog Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull), dok je treći ciljem prošao Finac Valtteri Bottas (Mercedes) koje zaostao 45 sekundi za svojim momčadskim kolegom.

Sjajni britanski vozač postavio je i jedan od najvažnijih rekorda u Formuli 1, onaj po broju postolja, bilo mu je to 156. u karijeri, za jedno je nadmašio legendarnog Nijemca Michaela Schumachera (Sebastian Vettel treći sa 120) kojem prijeti uzeti još nekoliko postignuća u Formuli 1.

Tako će Hamilton najvjerojatnije ove sezone prestići i rekordnu 91. pobjedu od Schumachera, a i izjednačiti Nijemca po broju naslova prvaka koji je na sedam, dok je Bitanac na šest.

  • +13
Formula 1 (VN Španjolske) Izvor: EPA / Autor: Emilio Morenatti / Pool

'Ne znam zapravo što bih rekao tim stvarima. Mislim da je jednostavno vrlo čudno. Svi mi vozači odrasli smo gledajući Michaela i maštali smo da jednog dana biti tu. Ovo što se događa trenutno je daleko više od onoga što sam kao dijete sanjao i neizmjerno sam zahvalan na prilici koja mi se pruža svaki dan. Mislim da je Michael bio nevjerojatan sportaš i vozač i uvijek se osjećam ponizno i stvarno mi je čast biti spomenut u istoj rečenici s vozačima kao što su on, Ayrton Senna i Juan Manuel Fangio - prilično je cool', rekao je Hamilton te dodao:

'Nadam se da je i obitelj Hamilton ponosna.'