PRVAK VAN KONTROLE

Lewis Hamilton izvrijeđao članove svoje momčadi, a zatim se o ružnom incidentu oglasio preko društvene mreže, i ne, nije se ispričao

11.10.2021 u 16:17

Bionic
Reading

Lewis Hamilton oglasio se preko društvenih mreža kako bi opravdao svoje uvredljive poruke koje je preko radija tijekom VN Turske uputio članovima svoje momčadi

Aktualni prvak je na VN Turske u jednom trenutku došao do trećeg mjesta (startao kao 11. zbog kazne), ali su ga osam krugova prije kraja iz Mercedesa pozvali boks na izmjenu istrošenih guma te je on u konačnici završio kao peti.

Hamilton je bio frustriran i nervozan te je preko radija svoju momčad počastio porukama uvredljivog sadržaja, a nakon utrke porazgovarao je sa šefom Totom Wolffom koji mu je očito objasnio neke stvari oko strategije i velikog rizika zbog lošeg stanja guma.

Britanac se tako oglasio preko društvene mreže, ali ne da bi se ispričao nego da bi opravdao svoje ponašanje i umanjio cijeli problem.

'Jutros sam vidio neke novinare koji su previše uvećali incident u jučerašnjoj utrci. Nije istina govoriti da sam bijesan na svoj tim. Kao tim radimo na izgradnji najbolje moguće strategije, ali kako utrka napreduje, morate donositi podijeljene odluke, toliko se čimbenika stalno mijenja', napisao je Hamilton te dodao:

  • +16
Formula 1, VN Turske, 2021. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

'Jučer smo riskirali da ostanemo vani nadajući se da će se osušiti, nije. Htio sam riskirati i pokušati otići do kraja, ali to je bila moja ideja da ostanem na stazi i nije uspjelo. Na kraju smo napravili stajanje i to je bilo najsigurnije. Živimo i učimo. Pobjeđujemo i gubimo kao tim. Nikada nemojte očekivati da ću biti pristojan i smiren na radiju dok se utrkujem, svi smo jako strastveni i u žaru trenutka strast može izaći, kao i kod svih vozača. Moje srce i duh su vani na stazi, vatra u meni me dovela do ovog gdje sam sada, ali svaka se tjeskoba brzo zaboravi i razgovarali smo o tome, već smo gledali naprijed na sljedeću utrku. Danas je još jedan dan za uspon i kao tim. I dalje ustajemo.'

Za sve je dakle kriva 'strast'…

Inače, šef Toto Wolff otkrio je da je strategija predviđala da bi Perez i Leclerc uhvatili Hamiltona da je ostao do kraja i željeli su uz to izbjeći i veliki rizik zbog ekstremnog trošenja guma.