PSG JOŠ BEZ KAPITALCA

Leonardo mami Pata, a pozira s Ronaldom

11.01.2012 u 14:24

Bionic
Reading

Posljednjih dana u svijetu nogometa dogodila su se dva velika povratka vremešnih igrača koji su bili jednom, možda i objema nogama, u sportskoj mirovini. No, dok se od Ronalda ne očekuje povratak nogometu u dresu PSG-a, pariški klub ponudio je 28 milijuna eura za drugog Brazilca - Pata

Nekada sjajni francuski nogometaš Thierry Henry vratio se u Arsenal, u svoju najveću ljubav, te postigao prvi pogodak pri povratku. Odlučio je utakmicu FA Cupa protiv Leedsa koju je momčad iz Londona dobila sa 1:0.

Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, prije velikog derbija u FA Cupu protiv gradskog rivala Cityja posegnuo je za Paulom Scholesom, koji je od početka ove sezone bio bivši, pa se nekadašnji reprezentativac našao na popisu igrača za taj ogled.

Brazilac Leonardo, sportski direktor PSG-a, pak, nakratko je 'prevario' javnost te je pozirao pred fotoobjektivima sa 35-godišnjim Ronaldom, nekada najboljim svjetskim nogometašem. Brazilac je uz smiješak držao dres pariške momčadi, te je sve izgledalo kao klasično predstavljanje novog pojačanja.

Naravno, od toga neće biti ništa jer Ronaldo je daleko od fizičke spremnosti i od ikakvog nogometa. Za takvo što je bilo dovoljno vidjeti nedavnu veliku feštu Fife i ceremoniju proglašenja najboljih svjetskih nogometaša gdje se pojavio Ronaldo i njegovih tko zna koliko kilograma viška.

No, Paris SG ima i konkretnijih ponuda. Naime, prema pisanju Gazzette dello Sport, PSG je iznio ponudu od 28 milijuna eura talijanskom prvoligašu Milanu za Brazilca Alexandrea Patoa. Francuski klub, na čijoj je trenerskoj klupi od nedavno Carlo Ancelotti, nije ni blizu 40 do 45 milijuna eura, čemu se nadaju u Milanu, a čime bi pokušali dovesti Argentinca Carlosa Teveza iz Manchester Cityja.