MILAN POPUT FENIKSA

Leonardo: Bila je to nevjerojatna noć

22.10.2009 u 09:37

Bionic
Reading

Konačno da je i u Milanovoj svlačionici nakon utakmice bilo veselo. 'Rossoneri' su na koljena bacili Real Madrid i tako ponovno vratili vjeru u svoje mogućnosti

Milan je loše ušao u sezonu. Dosta se pisalo da je momčad 'crveno-crnih' potrošena i da joj treba potpuni redizajn, ali na Santiago Bernabeuu Talijani su uskrsnuli.

'Odigrali smo nevjerojatno drugo poluvrijeme. Bili smo puno bolji, neranjivi odostraga, stvarali smo šanse i preokrenuli na 2:1. I kada je Real izjednačio, nijednog trenutka nisam pomislio da možemo izgubiti. Važna stvar za mene je momčadski duh koji sam vidio na travnjaku', rekao je Leonardo, kojem se donedavno tresla stolica.

Real je bio bez Cristiana Ronalda pa se dosta očekivalo od Kake i Ronaldinha, no svjetla pozornice pripala su Patu, strijelcu drugog i trećeg pogotka za goste.

'Presretan sam, jer je Milan igrao jako dobro. Fantastična je to pobjeda i važna tri boda. Mojoj sreći nema kraja, jer igram u velikoj momčadi koja je doživjela sjajnu večer. Nisam prolazio kroz teške trenutke zato što nisam zabijao, nego sam nastavio naporno trenirati', rekao je Pato te se osvrnuo na kiks vratara Dide.

'Izuzev te pogreške, Dida nas je u nekoliko navrata spašavao. Mi smo momčad i pobjeđujemo zajedno i griješimo zajedno.'

Pobjeda Milana pokvarila je 100. nastup Ikera Casillasa u Ligi prvaka te još jedno Raulovo dostignuće. Naime, španjolski napadač je zabio svoj 66. pogodak u europskim natjecanjima (sve u Ligi prvaka), čime se izjednačio na ljestvici s Gerdom Müllerom.

'Nismo to očekivali, jer smo kontrolirali utakmicu. Naravno da nam je nedostajao Cristiano Ronaldo, ali izgubili smo zbog pogrešaka u obrani', bio je kratak trener 'kraljeva' Manuel Pellegrini.