glava želi, ali tijelo ne može...

Leo Messi ozbiljno je zabrinuo sve navijače Barcelone; progovorio je o završetku karijere

17.10.2019 u 22:32

Bionic
Reading

Argentinac je osvojio još jednu Zlatnu kopačku, nagradu za Najboljeg strijelca Europe. To mu je šesti trofej, a tim je povodom dao veliki intervju za najtiražniji španjolski sportski dnevni list Marcu

S Barcelonom je osvojio sve što se osvojiti moglo, pobrao je i sve individualne nagrade, ostaje mu još da nešto napravi s reprezentacijom Argentine. No, Leo Messi (32) sve je bliže kraju karijere, godine pritišću, jasno je to i jednom od najboljih svjetskih nogometaša u povijesti.

'S vremenom počnete shvaćati sami sebe i koliko dugo možete nastaviti igrati. Ja ću to shvatiti kroz neko vrijeme, ali bit ću prvi koji će priznati i reći da više ne mogu. Ili ću reći da se osjećam dobro i nastavljam. U narednim godinama ću to otkriti', kazao je otvoreno Leo Messi i dodao:

'Teško je kad glava misli da imate 25 godina i da možete nastaviti raditi sve isto kao i prije, ali tijelo ima svoja posebna pravila i morate biti pažljiviji nego prije. Prilagodba zahtijeva proces i različita pripremanja za treninge i utakmice.'

Milijuni navijača Barcelone diljem svijeta ovo zasigurno nisu željeli čuti, ali godine jednostavno čine svoje i Messi, barem se tako čini, nema problema s time da intenzivno razmišlja o kraju karijere. Sve su glasnija nagađanja kako će se već ove sezone polako 'prilagođavati', da mu je san zaigrati malo više iza napadača, u veznome redu.

  • +5
La liga, Barcelona - Sevilla Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

'Ne znam, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. I sada se često povučem duboko kako bih dobio loptu te surađivao s veznim redom. Ne znam što će biti u budućnosti', ostao je pomalo tajnovit Messi koji je objasnio zašto nije, kao primjerice Cristiano Ronaldo, nikada promijenio klub.

'Svatko gleda svoje ciljeve i iskustva. Nikad nije bilo potrebe da napustim najbolji klub na svijetu, Barcelonu. Uživam na treninzima, utakmicama i u gradu. Grad ima divan odnos prema klubu i uvijek sam bio siguran u ciljeve kluba i zato ne želim otići odavde', zaključio je Leo Messi.