veliki preokret

Leo Messi napokon je prelomio gdje će nastaviti karijeru; ova je odluka iznenadila mnoge koji se pitaju što je presudilo?

27.02.2021 u 13:16

Bionic
Reading

Više od dva desetljeća Leo Messi (33) je vezan uz Barcelonu. No, prošlog ljeta je odbio potpisati novi ugovor te je zatražio transfer. Čelnici kluba nisu mu dozvolili odlazak, a krajem lipnja Argentinac postaje slobodan igrač i bez odštete može napustiti Nou Camp. PSG i Manchester City pokušavaju ga dovesti u svoje redove, a španjolski mediji tvrde kako je Messi već odlučio...

U Barceloni su već duže vrijeme svi 'na iglama'. Situacija u klubu je očajno loša, financijska je kriza uzdrmala Katalonce, pitanje je kako će se izvući iz minusa koji iznosi nekoliko stotina milijuna eura. Uz to se u klubu s nestrpljenjem iščekuju izbori za novog predsjednika koji su na rasporedu za tjedan dana, u nedjelju 7. ožujka.

To je doslovno 'dan D' za Barcelonu jer novi čelni čovjek kluba, istog trenutka kad preuzme funkciju, mora riješiti nekoliko gorućih problema. Uz financijsku konsolidaciju prioritet je nagovoriti Lea Messija da ostane na Nou Campu!

A španjolski mediji bliski Barceloni tvrde kako je Messi već odlučio gdje će nastaviti karijeru. Krajem lipnja Argentinac će postati slobodan igrač i bez odštete može potražiti novi klub. No, samo svu dva ozbiljna kandidata koji mogu zadovoljiti njegove financijske apetite - PSG i Manchester City.

Messi je navodno prekrižio PSG jer ga je razljutilo bahato ponašanje ljudi koji vode momčad s Parka prinčeva. Svi se hvale i pričaju o njegovu transferu u Pariz, iako Argentinac nikada nije imao nikakvih izravnih kontakata s PSG-om! Ni njegov otac, koji mu je menadžer, nije pregovarao s momčadi iz Pariza...

Zato je Messi odlučio prekrižiti PSG za sva vremena i čini se kako je vrlo blizu odluke da na kraju ipak ostane u Barceloni! Manchester City je vrlo primamljiva opcija, no Messi je ipak vezan uz Barcu i spreman je pričekati još nekoliko tjedana kako bi novim čelnicima dao još jednu priliku.

Poticaj za ovu veliku promjenu bila je ostavka sada već bivšeg predsjednika Josepa Marije Bartomeua koji je i zaratio s Messijem. Argentinac će sada pričekati izbor novog predsjednika i dati mu priliku da ga pokuša nagovoriti da ostane...

  • +5
Barcelona - Cadiz 1:1 Izvor: EPA / Autor: Toni Albir

Marca tvrdi kako je Messi spreman dati još jednu šansu Barceloni te ostati na Nou Campu čak i za puno manji ugovor. No, ima i on neke svoje uvjete. Prvi je da novo vodstvo kluba pokaže ambiciju i planove za povratak Barcelone u sam vrh europskog nogometa.

'Izvori iz Barcelone tvrde kako je Messijev ostanak i po isteku ugovora ovog ljeta najizglednija opcija i da je Leo daleko bliži ostanku nego odlasku', piše Marca i dodaje:

'Ključ Messijeve odluke o ostanku bit će jamstva da će Barcelona dovesti istinska pojačanja...'

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

Da, Messi po svom 'dobrom starom' običaju navodno insistira na dolasku igrača koji će biti istinska pojačanja za Barcu.

Prvi uz kojeg bi Messi želio i dalje igrati u Barci je njegov sunarodnjak Sergio Kun Agüero, a potom i Georginio Wijnaldum.

Uz to, Barca ovog ljeta želi dovesti i nekog 'kapitalca', prije svega su to Erling Haland, Matthijs De Ligt i/ili Joules Kounde. I dok bi Aguero i Wijnaldum na Nou Camp mogli stići bez odštete, za navedeni trojac bi ipak trebalo 'istovariti' milijunske odštete. A Barcelona novca za takve transfere jednostavno nema novca...