argentinac 'izdao' hrvata

Leo Messi je 'prelomio', od čelnika Barcelone zatražio je da pod svaku cijenu vrate Neymara; što to znači za Ivana Rakitića?

20.07.2019 u 13:30

Bionic
Reading

Trakavica oko mogućeg povratka Neymara u Barcelonu nastavlja se, no sada su pozicije u cijeloj priči puno jasnije. Svi su s nestrpljenjem čekali da svoje mišljenje o cijelom poslu konačno javno kaže onaj o kojemu praktički i ovisi cijeli transfer. Naravno, taj je lik Leo Messi, 'alfa i omega' u svlačionici i zvan nje...

Leo Messi je taj koji 'vedri i oblači' u Barceloni. Argentinac je prvi i posljednji kojeg se pita za mišljenje, on 'amenuje' dovođenje pojačanja i trenera, ali i prvi je kad treba nekome od njih 'smjestiti' otkaz. Predsjednik Barcelone Joseph Maria Bartomeu o svim se važnijim poslovnim potezima - prvenstveno onima koji se izravno tiču momčadi - obavezno konzultira s Messijem. I gotovo je uvijek onako kako Argentinac kaže...

Tako španjolski mediji sada donose informaciju kako se Messi napokon oglasio oko posla stoljeća, povratka Neymara u Barcelonu. Ta se trakavica povlači već gotovo pola godine, Neymar više nije sretan u Parizu, dosta mu je PSG-a te je zatražio transfer. A jedini logičan izbor je povratak na Nou Camp.

Problem? Barcelona ga je PSG-u prodala za 222 milijuna eura, a Parižani ga ne žele pustiti bez barem 200 milijuna eura odštete. No, Barca toliki novac jednostavno nema, pa su u zamjenu ponudili dio u novcu, a dio u igračima. U toj su se trampi najčešće spominjala dva imena - naš Ivan Rakitić i nezadovoljni Philippe Coutinho. Uz njih su u kombinacijama bili i/ili Ousmane Dembele te Malcom.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za sada su iz PSG-a sve te prijedloge odbili, ali činjenica je kako se ni Barca baš nije 'pretrgla' u pregovorima. Ali, situacija će se promijeniti već sljedećeg tjedna, barem tako tvrde izvori bliski čelnicima Barcelone.

Preokret se dogodio u trenutku kad se Leo Messi napokon oglasio. Oni dobro upućeni tvrde kako je Argentinac poslao jasnu poruku čelnicima kluba.

'Želite da potpišem novi ugovor? Može, ali tek kad vratite Neymara', navodne su riječi Lea Messija. I Bartomeu ih je ozbiljno shvatio jer Messi je 'duša i srce' ove Barcelone, kad on kihne cijela je momčad odmah prehlađena. Messi se prvo savjetovao s pojedinim suigračima, prije svih s Luisom Suarezom i Gerardom Piqueom, oni su ga podržali u 'akciji' vraćanja Neymara i sada je sve na čelnicima.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedan dio transfera navodno je već riješen, Philippe Coutinho pomirio se sa sudbinom, Brazilac je navodno već i ispisao djecu iz škole u Barceloni te je spreman za odlazak. Pitanje je samo hoće li završiti u PSG-u kao dio razmjene ili će ga otkupiti Liverpool. Barci je svejedno... Drugi dio je upitan, mnogi misle kako je Messi jednostavno okrenuo leđa i izdao Ivana Rakitića koji ne želi otići iz Barcelone. Bez obzira na uvjete koje mu nude u Parizu.

Tako Barca PSG-u može, uz novac i Coutinha još može ponuditi samo Dembelea ili Malcoma. I puno milijuna eura...

  • +16
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Ako posao uspije, Barcelona će imati doslovno atomski napad - Messi bi tako igrao klasičnu '10', desno bi bio Griezmann (za 120 milijuna eura stigao iz Atletico Madrida), lijevo Neymar, a u špici napada Suarez. Iza njih bi u veznome redu kao 'osigurači' bili Rakitić, De Jong, Busquets i Arthur. Da, opako to izgleda, u kojoj god formaciji istrčali.

Sad samo treba pričekati dogovor klubova, Messi je svoje rekao, red je da mu predsjednik Bartomeu ispuni želju.