LIGE PETICE

Lens u Ligue 1 isprašio Toulouse, a u Bundesligi je Werder u završnici slomio Herthu

28.10.2022 u 23:10

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 13. kola francuske Ligue 1 nogometaši Lensa su pred svojim navijačima slavili sa 3:0 protiv Toulousea

Po šesti put u zadnjih sedam dvoboja obrana Lensa nije dopustila suparničkoj momčadi postizanje pogotka, a Belgijac Lois Openda je postigao 'hat-trick' za devetu pobjedu drugoplasiranog sastava francuskog prvenstva. Prvi pogodak Openda je postigao u 60. minuti, drugi put je mrežu zatresao u 86. minuti, a konačnih 3:0 postavio je u trećoj minuti sučevog dodatka, a u igru je ušao u 56. minuti.

Pobjeda Lensa je mogla biti još uvjerljivija, ali Seko Fofana u 49. minuti nije uspio realizirati kazneni udarac.

Lens iz 13 nastupa ima 30 bodova, dva manje od vodećeg Paris Saint-Germaina koji ima utakmicu manje. Toulouse je sa 16 bodova na desetom mjestu.

Nogometaši Werdera svladali su pred svojim navijačima u Bremenu berlinsku Herthu sa 1:0 u prvoj utakmici 12. kola njemačke Bundeslige.

Pogodak vrijedan pete ovosezonske pobjede za Werder postigao je Niclas Fullkrug u 85. minuti, kad je na ubačaj Junga poslao loptu glavom u gornji desni kut gostujućih vrata.

U gostujućem sastavu je Ivan Šunjić igrao od 72. minute, a Filip Uremović je ostao na klupi za pričuvne igrače.

Werder je ovom pobjedom privremeno skočio čak na šestu poziciju sa 18 bodova, dok je Hertha s 11 bodova ostala na 13. mjestu. Vodeći Union Berlin ima 23 boda, jedan više od Bayerna i dva više od Freiburga.

Podjelom bodova završila je prva utakmica 12. kola španjolske LaLige u kojoj su domaća Mallorca i Espanyol odigrali 1:1.

Vedat Muriqi je u 48. minuti postigao vodeći pogodak za domaćina, da bi u 70. minuti Jose Carlos Lazo iskosa s lijeve strane prebacio vratara Mallorce Predraga Rajkovića za konačnih 1:1.

U završnici dvoboja sudac Diaz de Mera je pokazao dva crvena kartona: prvo igraču Mallorce Pablu Maffeu koji je zbog ozljede napustio igru u 28. minuti, a potom i treneru Javieru Aguirreu, jer su prigovarali zbog nedosuđenog kaznenog udarca, iako je situacija u kaznenom prostoru Espanyola bila vrlo dvojbena.

Mallorca je sa 13 bodova ostala na 12. poziciji, a Espanyol je sa 11 bodova na 14. mjestu. Vodeći Real Madrid ima 31 bod, tri više od drugoplasirane Barcelone.