A TRENERA SE MORA SLUŠATI

Lendl ostao hladan: Andy, kada sutra treniramo?

07.07.2012 u 17:26

Bionic
Reading

I dok su u loži Škota Andyja Murrayja svi ludovali nakon što je iskoristio meč-loptu u polufinalu Wimbledona protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge, jedan je čovjek ostao mirno sjediti na svom mjestu – njegov trener Ivan Lendl

Murray je pobjedom nd Tsongom 6:3, 6:4, 3:6, 7:5 postao prvi Britanac nakon Bunnyja Austina 1938. godine koji se plasirao u finale Wimbledona. Zadnji Britanac koji je osvojio Wimbledon bio je Fred Perry 1936. godine.

I dok je Austin kao nagradu za svoj plasman u finale dobio bon vrijedan 10 funti od jednog londonskog zlatara, Murray je svoj konto plasmanom u finale podebljao za 575.000 funti. Tu svotu će udvostručiti ukoliko u nedjelju pobijedi šesterostrukog pobjednika, Švicarca Rogera Federera.

Od početka ove godine je Murrayjev trener nekada veliki tenisač iz bivše Čehoslovačke Ivan Lendl, koji je od 1992. godine američki državljanin.

Lendl je u karijeri osvojio osam Grand Slam naslova, sve osim Wimbledona u kojem je dva puta bio finalist.

Mnogi su zapanjeni s kojom mirnoćom Lendl iz lože prati mečeve svog pulena. Koliko je uistinu hladan, potvrdio je i sam Murray.

'Razgovarao sam s Ivanom nakon meča. Rekao mi je: 'Dobar posao. Igrao si stvarno dobro. Kada želiš da sutra treniramo?'. I to je bilo sve, za više od toga nije bilo vremena', rekao je Murray.

Ulogu favorita u finalu prepustio je Federeru.

'Stvarno je velik izazov igrati protiv Rogera u finalu Grand Slama i pokušati ga pobijediti. On je jedan od najvećih svih vremena i jako ga je teško pobijediti, pogotovo u Wimbledonu. Od mene se vjerojatno ne očekuje pobjeda, ali sam sposoban za to, ukoliko u nedjelju odigram perfektan meč', rekao je Murray.