PLAVI OTPUTOVALI

Leko: Istu lekciju Neftchiju očitati i u Bakuu

17.07.2011 u 15:12

Bionic
Reading

Dinamo je u nedjelju točno u podne iz zagrebačke zračne luke krenuo prema Azerbajdžanu gdje će u utorak igrati uzvratnu utakmicu protiv Neftchija

Kijevski Dinamo često je nastupao u Bakuu, ali Jerko Leko nikad nije bio dijelom te momčadi.

'Bili su to turniri najboljih klubova bivšega SSSR-a, no mi smo tamo slali drugu momčad pa sad prvi put u životu dolazim u Azerbajdžan', kazao je Jerko Leko uoči polijetanja prema Bakuu.

Kao i obično, u prvoj utakmici s Neftčijem nije se štedio pa je dobio upozoravajući žuti karton...

'Pričuvat ću se u uzvratu, neću se zalijetati, ne smijemo više raditi glupe prekršaje i riskirati eliminaciju za sljedeće pretkolo', dodaje Leko.

Osim njega, ugroženi su Ivan Krstanović i Milan Badelj. Dobiju li kartone u Bakuu, neće imati pravo nastupa u prvoj utakmici protiv Helsinkija.

Strahujete li od Azerbajdžanaca ili je 3:0 nedostižna zaliha?

'Oprez je nužan, ne treba nikada biti presiguran, iako smo pokazali zadivljujuću snagu u prvoj utakmici. Čujem i kako su u Neftčiju jako razočarani jer nisu očekivali da će im se netko tako nametnuti i nadigrati ih. Sada im istu lekciju treba očitati i u gostima, ne dopustiti im da nametnu svoj stil igre', kaže Leko.

Razmišljate li još o povratku u reprezentaciju, iza vas je ipak 59 nastupa, dva EP-a, jedan SP?

'Nisam se radi toga vratio u Dinamo nego da pomognem svom klubu u Europi. A bude li me Bilić tražio, tu sam, bit ću mu na raspolaganju', zaključio je Jerko Leko, koji je zaliječio ozljedu i bit će u prvih 11.

Osim Jerka Leke ugroženi su kapetan Milan Badelj i Ivan Krstanović. Dobiju li žuti karton, neće imati pravo igrati protiv Finaca