što će reći leo i cr7?

Legende portugalskog nogometa: Ronaldo i Messi prvi su morali čestitati Luki Modriću

27.09.2018 u 18:47

Bionic
Reading

Luis Figo i Vitor Baia obilježili su jednu eru svjetskog, europskog i portugalskog nogometa. No, baš je iz Portugala, nakon što je Luka Modrić proglašen najboljim nogometašem na svijetu u protekloj sezoni, krenula lavina optužbi prema kapetanu hrvatske reprezentacije. Legende su sada odlučile reagirati...

'Luka Modrić zasluženo je dobio nagradu nakon godine kakvu je imao. Pa osvojio je puno titula, Ligu prvaka, a uz sve je sjajno odigrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji', kazao je Luis Figo (45) i dodao:

'Da, Luka Modrić je nevjerojatan igrač!'

Riječi jednog od najboljih svjetskih nogometaša koji je u karijeri igrao za Sporting, Barcelonu, Real Madrid i Inter, a 2001. godine je - kao i Modrić - u izboru Fife proglašen i Najboljim na svijetu, odjeknule su u domovini. Portugalci su ljutiti, misle da je nagradu zaslužio Cristiano Ronaldo, a ne Luka Modrić.

'Svi nominirani igrači su zaslužili nagradu, ali Modrić je ipak imao najzapaženiji nastup na SP-u u Rusiji. To je prevagnulo...', zaključio je Figo čiju je sedmicu na dresu u reprezentaciji naslijedio baš Cristiano Ronaldo.

U obranu Luke Modrića stao je i jedan od svojedobno najboljih svjetskih golmana Vitor Baia (48).

'Jasno je da bih kao Portugalac volio da je Fifinu The Best nagradu dobio Cristiano Ronaldo, ali treba biti realan i smireno analizirati što se dogodilo', rekao je Baia koji je u karijeri branio za Porto i Barcelonu, a 2004. godine UEFA ga je proglasila najboljim golmanom te je nastavio:

  • +20
Dodjela Fifine nagrade The Best Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

'Vjerujem da je Modrić također zaslužio tu nagradu, no u isto vrijeme treba reći da ne bi bilo nezasluženo da ju je dobio i Ronaldo. Ali, vidjeli ste kako je proteklo glasovanje iz cijelog svijeta.'

Baia je potom stao u obranu Luke Modrića kojeg su mediji u Portugalu doslovno 'razapeli'.

'Molim vas, Luka Modrić ničime nije zaslužio da se govori o nekakvoj nepravdi. Pa imao je fantastičnu sezonu, nema mu se što za zamjeriti. Da, volio bih da je Ronaldo pobijedio, ali nije. Također, želio sam vidjeti njega i Messija na priredbi. Ali oni se nisu pojavili... Morali su biti u Londonu jer imaju društvenu odgovornost. Ronaldo i Messi trebali su prvi čestitati Modriću', zaključio je Vitor Baia.