RESPEKTIRALI NAŠEG BORCA

Legende kickboxing sporta oprostile se tužnim objavama od 'Hrvatskog Tigra' Branka Cikatića: Počivaj u miru moj brate...

25.03.2020 u 08:28

Bionic
Reading

Mnoge legende kickboxing sporta su se preko društvenih mreža oprostile od 'Hrvatskog Tigra' Branka Cikatića, koji je u ponedjeljak preminuo u 65. godini života nakon duge i teške bolesti

'Upravo sam čuo da je Branko Cikatić preminuo prošle noći. Branko je bio prvi K-1 prvak. Bila je čast biti uvršten u Međunarodnu Kuću slavnih borilačkih sportova pored tebe i Ernesta Hoosta. Počivaj u miru', napisao je legendarni novozelandski kickboksač Ray Sefo na svom Instagram profilu objavivši pritom fotografiju na kojoj se nalazi upravo s Cikatićem i Hoostom.

Sefo je svoju profesionalnu kicboxing karijeru započeo 1995., a Branko svoju završio dvije godine kasnije. No, dvojac se nikada nije međusobno sreo u ringu, piše Fight Site.

>> Pogledajte najveći trenutak u životu našeg Tigra Branka Cikatića kojim je proslavio sebe, ali i tada tek priznatu Hrvatsku

Od Cikatića se oprostio i Peter Aerts, koji je baš kao i Branko, osvojio K-1 Grand Prix i smatra se jednim od najvećih kicboksača svih vremena. On i Cikatić su dijelili istu dvoranu - slavni Chakuriki Gym, koji je vodio legendarni Tom Harinck.

'Počivao u miru moj brate Branko Cikatić, prvi K-1 šampione. Bio si moj veliki brat i velika inspiracija', napisao je Aerts na svom službenom Instagramu oprostivši se tako od svog prijatelja.

I Harinck, koji je vodio karijeru 'Hrvatskog Tigra' i doveo ga do najvećih profesionalnih uspjeha, je Cikatiću posvetio objavu na društvenim mrežama.

'Nažalost moj prijatelj i borac Branko Cikatić je preminuo nakon duge bolesti. Želim njegovoj supruzi Ivani i djeci Luciji i Bruni mnogo snage u ovom trenutku. Branko je bio europski šampion i prvi K-1 WGP prvak u povijesti u Tokiju. Moje srce pati', napisao je Harinck na svom Instagramu.