Novi izazov

Legendarni vratar oprostio se od nogometa i započeo hokejašku karijeru: 'Presretan sam zbog ove prilike'

10.10.2019 u 10:45

Bionic
Reading

Petr Čech se oprostio od nogometa, a sada je potpisao za hokejaški klub Guilford Phoenix

Petr Čech se na kraju prošle sezone odlučio oprostiti od igračke karijere u kojoj je 15 godina proveo u Premier ligi i postao jedan od najboljih vratara u povijesti nogometa. U Engleskoj je branio za Chelsea i Arsenal i osvojio brojne trofeje.

Četiri puta je bio prvak Engleske i osvajač FA kupa, osvojio je Liga kup u tri navrata, a 2012. godine je s Chelseajem postao i prvak Europe. U Premier ligi ima čak 202 utakmice bez primljenog gola, a nakon završetka igračke karijere odlučio je ostati u nogometu kao savjetnik u Chelseaju.

Osim što će svojem bivšem klubu pomagati svojim bogatim iskustvom, 37-godišnji Čech se odlučio okušati i u drugom sportu. Legendarni vratar karijeru na golu će tako nastaviti u poluamaterskoj hokejaškoj momčadi Guilford Phoenix za koju će braniti do kraja sezone. Čech je još kao klinac igrao hokej, a ljubav prema ovom sportu nikada nije prestala.

'Oduševljen sam zbog prilike da zaigram za Phoenix i iskusim prave hokejaške utakmice. Nadam se da ću ovoj mladoj ekipi pomoći da ostvari svoje ciljeve i da pobijedimo u što više utakmica. Nakon 20 godina u nogometu, ovo će biti prekrasno iskustvo za mene. Sretan sam jer ću se okušati u sportu koji sam obožavao kao klinac', rekao je Čech.

Njegovim dolaskom oduševljeni su i u klubu.

'Petrov dolazak je ogromna stvar za Phoenix. On je sjajan. Naporno trenira i jedva čekam da debitira', rekao je trener Andy Hemmings.