'preuredio' ga je

Legendarni Rus devet godina se nije potukao, a sad ga je izazvao sunarodnjak; bilo bi mu puno bolje da nije 'čačkao'

17.04.2019 u 21:26

Bionic
Reading

Alex Ovečkin (33) jedan je od najboljih hokejaša svih vremena. Legenda ruske reprezentacije i NHL lige, kapetan Washington Capitalsa poznat je po tome što u poprilično agresivnom sportu izbjegava tučnjavu na ledu. Posljednji se put potukao još tamo 2010. godine, sve do jučer kad ga je izazvao 19-godišnji sunarodnjak Andrej Svečnikov...

O Alexu Ovečkinu (33) ne treba trošiti riječi, jedan je od najvećih svih vremena, živa legenda hokeja na ledu. I svi ga tako doživljavaju, posebno ga cijene protivnici, možda čak i više nego njegovi suigrači kojima je u redovima NHL momčadi Washington Capitalsa i kapetan.

Koliko je Ovečkin velik igrač najbolje govori podatak da rijetko sudjeluje u tučnjavama na ledu, statističari su podsjetili kako se u karijeri potukao samo četiri puta, a profesionalac je od 2001. godine, dok je u NHL stigao još tamo 2005. godine... Posljednju 'makljažu' na ledu Alex Ovečkin priuštio si je 2010. godine, tada je zadnji put skinuo rukavice, odbacio palicu i krenu u obračun s protivnikom.

Morate priznati da je devet godina bez tučnjave - u agresivnom sportu kakav je hokej na ledu - pravi podvig. Posebice ako ste veličina kao što je Ovečkin kojeg protivnički igrači još i dodatno 'ciljaju'.

No, gotova je devetogodišnja apstinencija Alexa Ovečkina kojeg je 'na grijeh' potaknuo njegov sunarodnjak, mlađahni, 19-godišnji Andrej Svečnikov iz Carolina Hurricanesa.

Naime, tijekom prva dva susreta doigravanja NHL-a Capitalsa i Hurricanesa Ovečkin je imao nekoliko verbalnih okršaja sa svojim sunarodnjakom, inače rookiejem Andrejem Svečnikovim. Sve je kulminiralo u prvoj trećini trećeg dvoboja u kojem je napokon došlo i do fizičkog okršaja.

Rezultat? Ovečkin - koji je 14 godina stariji i fizički puno jači - nije imao nikakvih problema. Dapače, Svečnikov je vjerojatno odmah zažalio jer kraj tučnjave nije dočekao u svjesnom stanju. Brzo ga je Ovečkin 'preuredio', nakon nekoliko preciznih udaraca Svečnikov je završio u nokdaunu te je tek uz pomoć liječnika napustio led.

  • +8
Alex Ovečkin, hokej na ledu, tučnjava Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zaradio je mlađahni, ali i poprilično bahati Rus potres mozga i sigurno će propustit četvrtu utakmicu u seriji u kojoj Washington trenutno vodi 2-1.

'Nadam se da je s njim sve u redu. Niti on, a niti ja ne ulazimo tako često u tučnjave... Ali, pitao me hoćemo li se potući i rekao sam idemo..., rekao je Alex Ovečkin nakon meča. Svečnikov će na svoju izjavu pričekati još neko vrijeme. A sigurno smo da se tako brzo neće odlučiti za obračun na ledu...