OVO SE NIJE OČEKIVALO

Legendarni prvak, kojem se klanjao cijeli svijet, imao je brutalnu poruku za Lewisa Hamiltona: Trebao si već biti u mirovini i baviti se 'krpicama'!

23.06.2022 u 19:46

Bionic
Reading

Legendarni vozač Formule 1 Jackie Stewart, koji se okitio s tri naslova prvaka, u naletu iskrenosti poručio je sunarodnjaku Lewisu Hamiltonu da mu je bilo bolje da se umirovio prije početka ove sezone

Hamilton je osvojio sedam titula te je rekorder zajedno s Michaelom Schumacherom po broju naslova. Prošle godine je u kontroverznoj završnici zadnje utrke prvenstva ostao bez osme titule koja je otišla u ruke Maxa Verstappena.

Na početku ove sezone Britanac se u Mercedesu nalazi tek na šestom mjestu u poretku vozača s 34 boda zaostatka za timskim kolegom Georgeom Russellom i 98 bodova zaostatka za liderom Verstappenom.

O neobičnoj situaciji za Hamiltona oglasio se Jackie Stewart, čije se mišljenje iznimno cijeni u Formuli 1. Ipak je to čovjek koji je osvojio tri naslova (1969., 1971., 1973.) i to u vremenima kada su ulasci u bolid, zbog slabih sigurnosnih uvjeta, bili igranje sa životom.

'Ima novog momčadskog kolegu koji je zasad brži od njega u kvalifikacijama, što će teško podnijeti', rekao je 83-godišnji Stewart.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Kanade, 19.6.2022. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

'Mislim da je vrijeme da ode. Ima glazbu, ima kulturu, voli odjeću i posao s 'krpicama' bi mu potpuno odgovarao. Siguran sam da će biti vrlo uspješan jer je zarađivao ogroman novac, s pravom, jer je bio najbolji u svom vremenu', dodao je. Stewart smatra da bi za Hamiltona bilo bolje da se oprostio od utrka nakon prošle sezone.

'Vrlo dobro je nosio naš sport. No želio bih vidjeti da sada daje ostavku. Šteta što nije otišao na vrhu i mislim da se to sada neće dogoditi. Ali ipak je mudrije prestati sada nego prolaziti kroz svu bol da ne možete učiniti ono što ste radili prije.'