primorac na poljudu

Legendarni pomoćnik Arsenea Wengera preuzima omladinsku akademiju Hajduka

16.08.2019 u 10:49

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Hajduk i dugogodišnji pomoćnik Arsenu Wengeru u Arsenalu, Boro Primorac novi je voditelj Akademije HNK Hajduk 'Luka Kaliterna'.

Nakon potresa u svojoj omladinskoj školi i odlaska Gojuna, čini se da je Hajduk našao pravog čovjeka koji će se brinuti za razvoj njegovih talenata.

Boro Primorac je nogometnu karijeru započeo u mostarskom Veležu u kojem je ostavio zapažen trag i upisao 133 nastupa. Godine 1978. iz Veleža je prešao u Hajduk, s kojim je u sezoni 1978./1979. pod vodstvom trenera Tomislava Ivića osvojio prvenstvo Jugoslavije. Upisao je ukupno 283 nastupa postigavši 53 pogotka.

Iz Hajduka je 1983. godine preselio u LOSC Lille (107 nastupa), a igračku karijeru zaključio je u Cannesu (111). Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je igrao 14 puta.

U Cannesu je započeo svoju trenersku karijeru, vodio je potom i francuski US Valenciennes. Bio je nakon niza francuskih godina i u japanskoj momčadi Nagoya Grampus, a tu počinje i njegova dugogodišnja uspješna suradnja s legendarnim Arsène Wengerom. Od 1997. do prošle godine, tijekom gotovo 1.200 utakmica i na tisuće i tisuće treninga, bio je pomoćnik legendarnom Francuzu u Arsenalu.

Sada se 64-godišnjak vraća u Hrvatsku i čeka ga težak zadatak u Akademiji 'Luka Kaliterna', ali ako ovaj stručnjak ne može izvesti splitsku omladinsku školu na pravi put, onda ne može ni nitko drugi.

'Velika je to obaveza, ali mislim da možemo učiniti navijače sretnima. Treba raditi,' najavio je Primorac.