nba liga

Legendarni letač Vince Carter ne planira mirovinu; još jedna sezona, a onda...

06.08.2019 u 12:09

Bionic
Reading

Američki košarkaš Vince Carter (42) odlučio je ostati u Atlanta Hawksima i odigrati još jednu sezonu koja će mu biti zadnja u NBA karijeri

To će mu biti 22. sezona u NBA čime će srušiti rekord kojeg je do sada dijelio s Dirkom Nowitzkim, Kevinom Garnettom, Kevinom Willisom i Robertom Parishem.

Carter je prošle sezone odigrao 76 utakmica i u prosječno 17,5 minuta po utakmici zabijao je 7.4 koša.

Legendarni 42-godišnjak je u NBA od 1998. godine kada su ga na draftu izabrali Golden State Warriorsi, a onda su ga razmijenili s Toronto Raptorsima. Nakon toga je igrao za New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Maverickse, Memphis Grizzliese, Sacramento Kingse i na kraju Atlanta Hawkse.

Uspio je tako Vince Carter povezati četiri različita desetljeća kroz karijeru - započeo je u 90-tim godinama prošlog stoljeća, pa je nastavio u prvoj i drugoj dekadi ovog stoljeća, a sad je sigurno kako će karijeru će završiti tek iza 2020. godine.

Carter je jedan od najspektakularnijih zakucavača NBA lige ikad, njegove su letačke sposobnosti i fantastična zakucavanja postali dio košarkaške povijesti, a on je sam stekao kultni status.