otvorio dušu

Legendarni kapetan Darijo Srna poželio Srbiji plasman na Euro: I Modrića bih udario po nogama

05.02.2020 u 16:31

Bionic
Reading

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, nakon prekida igračke karijere, priključio se stručnom stožeru 'svog' Šahtara te asistira provm treneru Luisu Castru

Šahtar je na vrhu ukrajinskog prvenstva te se u Turskoj priprema za nastavak sezone, a koja će ukrajinskoj momčadi ponuditi i ogled u Europskoj ligi protiv Benfice.

Naravno, s obzirom na status kojeg ima u hrvatskom, ali i europskom nogometu, u Beleku je bio zanimljiv sugovornik srpskim novinarima, jer postoji mogućnost da se upravo Srbija priključi skupini na Euru u kojoj su uz Hrvatsku, još Engleska i Češka.

Doduše, put do tog uspjeha je dug, ali nije i nemoguć. Srbija u dodatnim kvalifikacijama igra protiv Norveške, te čeka pobjednika iz utakmice Škotska - Izrael.

'Kada se gleda pojedinačno reprezentaciju Srbije, to je momčad među deset najboljih u Europi, ali očito nešto ne štima. Nemate podršku s tribina kao Hrvatska. Ne znam što nedostaje, nisam u vašoj svlačionici. Bio sam kapetan Hrvatske 11 godina, eto, pokazalo se i bez mene na Svjetskom prvenstvu u Rusiji veliko zajedništvo. Nema tu prostora za opuštanje', rekao je Darijo Srna, koji je 11 godina bio kapetan u hrvatskoj reprezentaciji. naš nogometaš, prenosi Sportski žurnal.

Srna je Srbima poželio i sreću u dodatnim kvalifikacijama.

'Nadam se da će Srbija proći u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, želim joj sve najbolje. Ima ozbiljnu momčad, individualno prolazi Norvešku i drugu reprezentaciju bez problema. Tu je i ono 'ako', ako se poklopi sve, a vjerujem da hoće, vidjet ćemo se na prvenstvu'.

Od mogućih nereda Darijo Srna ne strahuje.

'Ako je moglo proći sve u redu u Zagrebu i Beogradu, onda nema razloga da tako ne bude i u Škotskoj ili Engleskoj. To su sve moji prijatelji, brat Kolarov i ostali. Mi bismo se tukli na terenu, ali poslije bismo išli piti i zajedno bismo izlazili. U sportu nema mjesta politici. Svi se poznajemo, ali kada sam na utakmici i Modrića bih udario nogama, kako ne bih nekog drugog', zaključio je Srna.