nedostaje mu moskva

Legendarni je hrvatski reprezentativac prije samo dva mjeseca objavio kako završava karijeru, a sada je pronašao posao iz snova

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 07.07.2021 13:09
  • Objavljeno 07.07.2021 u 13:08
Bionic
Reading

Vedran Ćorluka (35) je sredinom svibnja odigrao posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri. Emotivnom se porukom oprostio od moskovskog Lokomotiva u čijim je redovima proveo čak devet sezona, a u mirovinu je otišao kao kapetan jednog od najvećih ruskih klubova. No, Čarli gotovo da ni dana nije uživao u mirovini...

Jedna je velika i bogata igračka karijera završila sredinom svibnja ove godine, legendarni hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka (35) objavio je kako odlazi u nogometnu mirovinu.

'Čovjek u jednom trenutku shvati da je to to. Nisam to planirao, no dogodio se trenutak kada sam odlučio sam sa sobom. Uživam i dalje u nogometu, ali mislim da je vrijeme doći kući, pronaći se u nekoj novoj ulozi, u nekim novim životnim radostima', kazao je tada Ćorluka.

No, popularni se Čarli nije odmarao jer je praktički već drugo jutro prihvatio ponudu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića te se kao jedan od pomoćnih trenera pridružio 'vatrenima' koji su se spremali za nastup na Euru.

'Iznimna mi je čast što me izbornik pozvao da mu pomognem. Dobio sam poziv od izbornika, spomenuo mi je ideju i brzo smo se dogovorili. Razgovarao sam i sa suigračima i nadam se da mogu pomoći kao što sam pomogao kad sam bio igrač', rekao je Ćorluka.

I odradio je Vedran Ćorluka svoju rolu u stožeru hrvatske reprezentacije praktički savršeno. Svi su složni da je Čarli jednostavno stvoren za trenerski posao, definitivno ima 'ono nešto' potrebno za trenersku karijeru.

'Sigurno je ovo nova uloga za mene. I tijekom igračke karijere bio sam čovjek od povjerenja kod trenera koji su me znali pitati za savjete, tako da ne mislim da je sad puno drugačije. Izbornik Dalić je koncentriran na neke druge stvari nego pomoćnik. Ne mislim da sam neki čovjek od povjerenja, ali sam dio tima, u kojem svatko ima svoju ulogu i nadam se i trudim se obaviti tu ulogu na najbolji mogući način', prokomentirao je svoju ulogu u redovima 'vatrenih' popularni Čarli.

  • +26
Trening Hrvatske u Rovinju, 14. lipnja 2021. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Sad je jasno da se Vedran Ćorluka potpuno pronašao u novom poslu te je odlučio nastaviti raditi u trenerskim vodama! Mnogima je u ušima 'zazvonila' njegova izjava kako je 'vrijeme da dođem kući', ponadali su se da će Čarli pronaći trenerski angažman negdje u nekom od hrvatskih klubova.

No, Ćorluka ipak neće nastaviti raditi u Hrvatskoj. Ostaje član stručnog stožera naše reprezentacije, ali započinje i karijeru u klubu. I to u redovima momčadi u kojoj je prije samo dva mjeseca završio profesionalnu igračku karijeru! Očito je da mu Moskva više nedostaje od Zagreba...

Da, moskovski Lokomotiv objavio je kako će Vedran Ćorluka u novoj sezoni biti prvi pomoćnik treneru 'lokosa' Marku Nikoliću! A Lokomotiv ima velike planove, nedavno je na mjestu novog sportskog direktora imenovan njemački stručnjak Ralf Rangnick koji je s klubom iz Moskve dogovorio suradnju na tri godine, a stigao je iz Red Bull Leipziga. I baš je Vedran Ćorluka jedno od prvih pojačanja koje je Rangnick angažirao u stručnom stožeru 'lokosa'.