samo za tportal

Legendarni hrvatski trener, koji je s Mandžukićem kreirao jednu od najvećih Dinamovih pobjeda, otkriva nam zašto hrvatski napadač treba Milanu

18.01.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 34-godišnji Mario Mandžukić, ovog bi ponedjeljka trebao postati i formalno igrač talijanskog velikana, AC Milana.

Kako prenose brojni talijanski mediji, Mario Mandžukić na korak je do potpisivanja ugovora s 'crveno-crnima' iz Milana. Mandžukić bi ovog ponedjeljka trebao proći još liječnički pregled, te staviti potpis na ugovor kojim je do ljeta sigurno u Milanu, a ispune li se određeni uvjeti i cijelu sljedeću sezonu.

Naravno, nakon što se ljetos i službeno 'rastao' od Al-Duhaila, katarskog kluba u kojem je tražio 'utjehu' nakon što ga se Juventus olako odrekao, Mandžukića se povezivalo s brojnim klubovima, ali po rejtingu ipak slabijima od talijanskog Milana. Jer zainteresirani su bili Bešiktaš, moskovski CSKA i Lokomotiv...

Sada je pak pred vratima velikana, a iako su Mandžukiću za 'vratom' već 34 godine, jedan od brojnih njegovih trenera, a riječ je o Branku Ivankoviću, uvjeren je da će Mandžo imati puno toga pokazati i u momčadi Stefana Piolija.

'Prije svega moram reći da sam jako sretan zbog Marija, jer Milan spada među Top 5 klubova na svijetu. Potpis za tako veliki klub još je jedan veliki uspjeh u njegovoj karijeri, u kojoj je ionako igrao za najveće klubove, poput Juventusa, Bayerna, Atletica', javio se iz dalekog Omana, gdje priprema reprezentaciju za drugi krug kvalifikacija za svjetsko prvenstvo Branko Ivanković.

Inače, jedan od najvećih hrvatskih trenera s Mandžukićem je još 2007. godine kreirao veliku nogometnu senzaciju kada je Dinamo pobijedio Ajax u Amsterdamu 3:2, uz dva Mandžukićeva gola i eliminirao 'kopljanike', odnosno 'modrima' osigurao ulazak u skupine tadašnje Lige UEFA.

Koliko Mandžukić može pomoći Milanu?

'Sasvim sigurno, puno. Jer Mandžukić je igrač koji uvijek daje svoj maksimum, a što su očito procijenili i u Milanu. Ne bi ga oni dovodili bez prethodne provjere. Osim toga, Mandžukić je već jako dobro upoznat s talijanskim nogometom, a što je još važnije, on je igrač koji je naučen osvajati trofeje, on je igrač-pobjednik, željan trofeja. Baš kao i Zlatan Ibrahimović. A s obzirom na to da se i Milan, nakon toliko godina približio naslovu prvaka, sigurno mu može koristiti Mandžukićevo iskustvo'.

S time se slažemo, no postoji i činjenica da Mandžukić nije odigrao službenu utakmicu još od proljeća?

'Naravno, bilo bi bolje da je igrao više i češće. Ali nema veze. Jer zbog ove Covid-pandemije mnogi su igrači igrali manje utakmica. A što se Mandžukićeve forme tiče, uopće ne sumnjam da je on u top-formi, jer zna se kakav je ratnik i koliko se brine o sebi i svom tijelu. Uopće se ne bojim da će vrlo brzo pohvatati konce igre Milana i opravdati povjerenje koje je dobio'.

Za kraj, Branko Ivanković dodao je još nešto.

'Ovo je još jedan transfer koji i mene čini posebno ponosnim, kada vidim kakve sam igrače trenirao kroz svoju karijeru, gdje su brojni od njih dogurali i kakve su uspjehe ostvarivali. A samim time, vjerujem da sam im i ja barem jednim malim dijelom pomogao u karijeri', zaključio je hrvatski stručnjak na klupi Omana.

  • +4
Milan - Juventus, Serie A, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: LaPresse / ddp USA / Profimedia