Panadić za tportal

Legendarni hrvatski igrač nakon pobjede nad Danskom rekao nam je što ga je zaprepastilo i što ga brine: Bože, pa što ćemo mi bez njega?

23.09.2022 u 10:43

Bionic
Reading

Nakon nove pobjede hrvatskih nogometaša u Ligi nacija, koji su na Maksimiru nadigrali Dansku 2:1, svoj osvrt za tportal dao je hrvatski strateg Andrej Panadić, legendarni hrvatski igrač

Andrej Panadić igrački se afirmirao u zagrebačkom Dinamu, a stjecao je iskustvo u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i Japanu. Bio je i reprezentativac Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, što samo govori o tome kakva je bio klasa na svojoj poziciji…

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu i, kako nam je rekao, nakon nekoliko poslova koje je prihvatio 'sada čeka pravi projekt koji bi ga zadovoljio i nikamo mu se ne žuri'.

'Utakmica između Hrvatske i Danske bila je dosta slična onoj prvoj između ova dva suparnika. Ukratko, prvo poluvrijeme bih najkraće nazvao dosadnim i nisam vidio nikakvu energiju kod obje momčadi. Koliko se sjećam, napravljeno je pet faulova u tom prvom poluvremenu i vidjeli smo jedan ili dva udarca u okvir gola. To vam sve govori', kazao je Panadić za tportal.

No kada je u pitanju drugo poluvrijeme, svi se slažu da je to bila prava Hrvatska.

'Da, u drugom poluvremenu sve se okrenulo. Bilo je puno više trke, bilo je čak i dosta rizika i nekako puno više fajta i želje kod igrača. I to s obje strane, uz dodatak kako je kod naših igrača to bilo intenzivnije. Otvarao se prostor i počeli smo lako dolaziti do šansi za gol. U tom drugom poluvremenu kao da su na maksimirski travnjak izašle neke druge dvije ekipe. Ukratko, svi naši igrači odradili su svoj zadatak izuzetno dobro i bili su koncentrirani. Vidjela se želja i to je najvažnije. Taktički je utakmica jako dobro pripremljena i naši su mudro odigrali. Apsolutno zaslužena pobjeda!' dodao je Panadić, a dvije stvari su ga posebno oduševile.

'Prvo moram reći da je atmosfera bila jako dobra, pogotovo ako podsjetimo da je jedna tribina zatvorena zbog sigurnosnih razloga. No mene je po tko zna koji put oduševio jedan čovjek, a to je Luka Modrić! On svojom prisutnošću na terenu radi nevjerojatnu razliku, a to vrijedi za reprezentaciju, ali i za njegov klub Real. Ono što me zaprepasti svaki put je to kako uvijek ide preko svojih granica, a u 38. je godini života! Kod njega sve izgleda tako jednostavno, a ujedno ubitačno, tako da ga je užitak gledati. Pa čovjek je gdje god se pojavi redovito ispraćen ovacijama, a to vam samo govori što je dao nogometu i kako ga ljudi doživljavaju', u jednom dahu ispričao nam je Panadić te je za kraj rekao:

'Znate, nakon utakmice sam malo razmišljao i pitao se: Bože, pa što ćemo mi bez njega, što ćemo kada nam Luka napusti reprezentaciju? Ne kažem da nemamo dobre igrače koji mogu još puno dati, ali takvu osobu i igrača kao što je Luka sigurno više nikada nećemo imati', završio je Panadić, kojeg uoči okršaja s Austrijom u nedjelju jedino brine premalo vremena za odmor između utakmica.

'Tri dana je premalo pauze i to je po meni jedini problem ovog natjecanja. Sve ostalo je odlično, a može se i jako dobro zaraditi. Bolje je igrati Ligu nacija nego, kao nekada u tom terminu, prijateljske utakmice, koje su neki igrači shvaćali kao godišnji odmor', završio je Panadić.

  • +53
Hrvatska - Danska, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT