velšane dočekalo +29°C

Legendarni Giggs briljirao uoči okršaja u Osijeku: Svjesni smo kome smo došli u goste, ali...

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Walesa u petak je doputovala u Osijek te odmah po dolasku otišla na stadion Gradski vrt, gdje je odradila jedini trening uoči subotnjeg (15 sati) kvalifikacijskog ogleda protiv Hrvatske

Iako je u četvrtak Osijek bio okupan jakom kišom, petak je bio sunčan i vruć. I to već od ranih prijepodnevnih sati kada je temepratura dosezala 29°C, tako da su Velšani odmah osjetili kakvi ih vremenski uvjeti očekuju u subotu, kada će od 15 sati igrati kvalifikacijsku utakmicu protiv Hrvatske.

Iako su imali zakazanu press konferenciju u 11 sati, a trening u 11.30, sve je kasnilo 30-tak minuta, a pred novinare je stigao velški izbornik Ryan Giggs, legendarni igrač Manchester Uniteda, koji na klupi Walesa sjedi od siječnja 2018. godine.

'Definitvno će nam biti teško, vidimo kakva će nas vrućina i vlaga dočekati u subotu na stadionu. No, bili smo spremni i na takve uvjete, pa smo se otišli aklimatizirati u Portugal. Puno smo pričali o svemu, pa i o uvjetima, a važan ćemo naglasak staviti i na hidratizaciju tijekom utakmice', naglasio je Giggs.

  • +3
Trening hrvatske reprezentacije na Rujevici Izvor: Profimedia / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Naravno, velške novinare, a stiglo ih je, bez fotoreportera i televizijskih snimatelja 20-tak, zanimalo je kako će se Wales suprostaviti Hrvatskoj, svjetskim doprvacima.

'Svjesni smo kome smo došli u goste i kakvu kvalitetu posjeduje Hrvatska, svjetski doprvak. Izuzetno respektiramo Modrića, Kramarića, Kovačića.. Ima još puno kvalitetnih igrača, ali imamo ih i mi', kazao je Giggs.

Jedan od njih je definitivno i Gareth Bale. No, njegova sezona u Real Madridu daleko je od idealne.

'Njemu boravak u reprezentaciji pomaže. S njime je sve OK, on se u ovom okruženju opusti, ali i podigne'.

Hrvatska je u Osijeku neporažena. Te ima strašnu navijačku podršku. Može li to stvoriti problem gostima?

'Sjećam se kada sam s Manchester Unitedom putovao u Istanbul i kada su nas već na aerodromu dočekali protivnički navijači i znam kakva je to atmosfera. Bit će ovo izazov sigurno, ali mi moramo napraviti sve da se othrvamo početnom pritisku domaćih navijača, a onda i da taj pritisak prebacimo na Hrvatsku', dodaoje Giggs koji je svojim razmišljanjima briljirao na konferenciji.

Osim Giggsa, novinarima je na raspolaganju bio i visok branič Chris Mepham, koji je tijekom zime preselio iz engleskog drugoligaša Brentforda u premijerligaša Bournemouth.

'Bit će teško, nismo navikli igrati u ovakvim uvjetima', odmah se požalio Mepham.

Međutim, nije dugo trebalo da otkrije način na koji Velšani misle do bod(ov)a u Osijeku.

'Jako će biti važno sačuvati loptu, kada je osvojimo da je imamo što duže u posjedu. Jer po ovakvom vremenu bilo bi pogubno kada bi morali igrati pressing na hrvatske igrače i loviti ih po terenu. I naravno, pokušati doći pred suparnički gol, stvoriti koju dobru priliku, kako se domaćini ne bi osjećali tako sigurno'.

Nahvalio je Mepham Hrvatsku, no Velšane osim gostovanja u Osijeku za tri dana čeka i utakmica protiv Mađarske.

'Hrvatska ima odlične igrače, ali imamo ih i mi te zašto se ne bi nadali pozitivnom rezultatu. Nama je ovaj mini-ciklus izuzetno težak, jer Mađarska je pobjedom protiv Hrvatske pokazala svoju snagu. Međutim, mi smo u prvoj utakmici pobijedili Slovačku, zbog ta tri boda mislim da smo u psihološkoj prednosti pred sljedećim suparnicima', zaključio je Mepham.