SAMO ZA TPORTAL

Legendarni Ćiro Blažević oštro o španjolskom sucu i Mariju Strahonji, a razljutio ga je i Ante Čačić

15.09.2022 u 06:34

Bionic
Reading

Nogometaši Milana svladali su pred svojim navijačima Dinamo 3:1 (1:0) u susretu 2. kola skupine E Lige prvaka čime je talijanski prvak zasjeo na prvo mjesto ljestvice. No, prema riječima legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, Dinamo je zaslužio naklon, dok je sucu Jesusu Gilu itekako zamjerio dosuđeni penal u završnci prvog poluvremena

Talijanski prvak je vodio 2:0 golovima Oliviera Girouda iz jedanaesterca u 45. te Alexisa Saelemaekersa u 47. minuti.

Nakon sjajne akcije s Petkovićem na 1:2 je smanjio Mislav Oršić u 56. minuti, ali je Tommaso Pobega u 77. vratio Milan na dva razlike (3:1) i postavio konačan rezultat.

'Čestitke Dinamu još jednom, jer pokazao je da ima moć boriti se s najjačim europskim klubovima, da nije nikako prestrašen niti limitiran', rekao je u uvodu za tportal 87-godišnji Miroslav Ćiro Blažević, kome je nogomet i dalje u fokusu zanimanja.

'Ali osim što moram čestitati Dinamu, moram priznati i kako sam revoltiran na Marija Strahonju (op.a., bivšeg suca, danas stručnog komentatora za suđenje na HTV-u). Kome se ti dodvoravaš? Onaj kontakt nije bio za penal. I čekam da kaže kako je Španjolac napravio kardinalnu grešku, ali on se solidarizira s njime i da je penal bio. A taj nas je penal uništio. Otišli bi na odmor s pozitivnim rezultatom, bio bi to dodatni psihološki poticaj, i onda bi u drugom dijelu još pritisnuli Milan', bio je prilično žustar Blažević.

A onda je rekao da ga je i Dinamov trener Ante Čačić iznenadio.

'Dinamo zaslužuje svu našu pažnju i ljubav. Da, zaslužuje, baš kao što Čačić zaslužuje da ga potjeram u 'tri p... mat...' i njegov 'tranzistor'. On ide mijenjati Oršića?! Čemu?'.

Nije vam nikakva utjeha, ali vi i dalje ostajete jedini trener koji je s Dinamom slavio na San Siru?

'Ma, mogao je i ovaj današnji Dinamo puno bolje proći, da nije bilo onog španjolskog suca. Čekam Strahonju, mog sportskog prijatelja, koji je trebao ispasti i džentlmen. Očekivao sam da će nam dati satisfakciju, jer ono nije bio penal, no on stane na stranu suca. I njega tjeram u 'tri p*** ma***', završio je u svom stilu Ćiro Blažević.

A kada je takav, onda je to dobar znak. Jer na takvog smo Ćiru navikli.

  • +30
Milan - Dinamo, 2. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic
Standings provided by SofaScore LiveScore