novi izazov

Legendarni Brazilac ima novu 'igračku'; za 30 milijuna eura kupio je španjolskog prvoligaša

28.08.2018 u 15:22

Bionic
Reading

U profesionalnoj je karijeri Ronaldo (41) zaradio dovoljno za nekoliko života. Čini se kako je jednom od najboljih svjetskih nogometaša sad postalo malo dosadno te je odlučio umirovljeničke dane oplemeniti novim poslom - dio zarađenog novca uložio je u posrnulu momčad Valladolida

Ronaldo Luís Nazário de Lima (41) na velika se vrata vraća u španjolski nogomet! Da onaj pravi, originalni Ronaldo, odlučio je uložiti dio novca zarađenog na travnatim terenima uložiti u jedan od španjolskih prvoligaša.

Kocka je pala na Real Valladolid, klub koji se nakon četiri turbulentne sezone uspio vratiti u Primeru. U 90 godina dugoj povijesti na klupi ovog kluba sjedili su Joško Skoblar i Sergije Krešić, a jedna od najvećih igračkih legendi je Alen Peternac koji je pet sezona (od 1995. do 2000.) zabijao golove i najbolji je klupski strijelac u Primeri (139 utakmica, 53 gola). Ukupno je Peternac odigrao 171 utakmicu u svim natjecanjima i zabio 55 golova, a na jednoj je utakmici uspio zabiti čak pet golova (protiv Ovieda 1996. godine).

Klub je posljednjih petnaestak godina preživljavao, živio je na granici ispadanja (od 2004. godine odradili su devet sezona u Drugoj ligi i šest u Primeri), a potom su ih 'dotukli' financijski problemi uzrokovani velikom krizom. Unatoč svemu Valladolid se uspio vratiti u Primeru, no i dalje ga 'guši' dug od 25 milijuna eura...

  • +7
Ronaldo Luis Nazario de Lima Izvor: Pixsell / Autor: Malte Christians/DPA/PIXSELL

I tu se u cijeloj priči ukazao Ronaldo kao spasitelj! Slavni Brazilac odlučio je postati većinski vlasnik kluba te će za prvu ruku uložiti 30 milijuna eura kojima bi trebao 'ugasiti požar' na računu i postaviti klub na zdrave temelje. Ronaldo će time odmah postati i predsjednik kluba, a sigurno je kako ga očekuje puno posla. Kako će se jedan od najboljih nogometaša svih vremena snaći u toj funkciji? Vidjet ćemo, njegovo je ustoličenje najavljeno za početak rujna i svi se nadaju kako će Valladolidu krenuti nabolje.

Sve te najave boljih dana trebao bi osjetiti i hrvatski reprezentativac Duje Čop (28) koji ove sezone brani boje Valladolida u koji je stigao na posudbu iz belgijskog Standard Liegea.