za tportal

Legendarni Ardian Kozniku rekao je što zaista misli o porazu Hrvatske od Engleske; dotakao se Luke Modrića te poslao poruku svim Vatrenima: Po kvaliteti smo u samom vrhu, ali...

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 18.06.2021 14:50
  • Objavljeno 18.06.2021 u 13:14
Bionic
Reading

Legendarni Ardian Kozniku uvjeren je da Hrvatska može daleko dogurati na Euru

Hrvatska danas u 18 sati igra protiv Češke u drugom kolu Eura 2020. Česi su u prvom kolu slavili protiv Škota dok su Vatreni upisali poraz protiv Engleza. Pobjeda protiv Češke donijela bi nadu u prolaz skupine, a legendarni Ardian Kozniku uvjeren je da je osmina finala gotovo zagarantirana.

Legenda Hajduka i Dinama nedavno se vratila iz Kuvajta, u kojem je s Antom Mišom osvojio prvenstvo s Al Arabijem, na koje su u tom klubu čekali gotovo 20 godina. Kozniku je trenutno u Zagrebu te prati svoju Hrvatsku na Euru. Gledao je susret s Englezima i, kako kaže, iako nije bilo dobro, vjeruje u Vatrene.

'Istina je da ono što smo vidjeli nije bilo dobro. Nije to dobro izgledalo. Nismo imali neku dobru akciju, nismo dominirali, ali nisu ni Englezi bili dominantni. Ne možemo ni reći da su nas zgazili. Igrali smo protiv dobre ekipe i izgubili 1:0. Netko mora izgubiti, a nekad moramo i odigrati neriješeno', kaže Kozniku pa nastavlja:

'Nismo imali svoj dan, ali ja toliko vjerujem u ovu momčad da vam ne mogu opisati koliko sam optimističan. Optimističan sam kad vidim naše igrače. Mogu oni imati loš dan, ali to je 70 posto igrača koji su bili drugi na svijetu. Ne možemo ih pljuvati nakon jedne utakmice. Bilo bi loše da ne idemo dalje i onda bi se trebalo analizirati što i kako popraviti, ali jedan poraz, i to od Engleske, nije znak za uzbunu.'

Kozniku najveću snagu Hrvatske vidi u Luki Modriću.

'Pa imamo još uvijek jednog od najboljih na svijetu, a to je Luka Modrić. On može imati loš dan, ali svi znamo tko je Luka Modrić. Jasno je da neke stvari u Hrvatskoj treba mijenjati i siguran sam da će to izbornik i napraviti, ali vjerujem da imamo kvalitetu popraviti sve i proći dalje. Svi su svjesni da to nije bilo najbolje i uvjeren sam da će u idućoj utakmici to biti puno bolje.'

Svi vjerujemo u prolaz skupine, ali koliko daleko može Hrvatska na Euru?

'Teško je to predvidjeti. Po kvaliteti koju imamo i iskustvu koje ima naših 80 posto igrača, možemo bez straha reći da smo u prvih četiri. Ipak, nikad ne znaš što ti nogomet nosi. Tu su Engleska, Francuska, Italija, Belgija, Nizozemska, ima barem šest reprezentacija koje su top. Što se tiče kvalitete, mi smo u prvih četiri bez problema, u to ne sumnjam, ali sve ovisi o tome kako će se poklopiti stvari', kaže Kozniku pa dodaje:

'Ako gledamo Engleze i tu utakmicu, onda bismo rekli da nemamo šanse ni proći skupinu, ali vjerujem da je to samo loš dan. Naravno da neka ekipa može imati loših nekoliko tjedana pa se baš poklopi da je to u vrijeme prvenstva, ali ja vjerujem da to nije slučaj. Već protiv Češke bit ćemo oni pravi. Nakon te utakmice ljudi će reći: 'To je ona prava Hrvatska', ali ne, to je Hrvatska. Takva je uvijek, a poraz protiv Engleske samo je bio loš dan', zaključio je Kozniku.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal