las vegas

Legendarni Alistair Overeem ponižen od Rusa Volkova, još gore prošao je bivši prvak lake kategorije, Frankie Edgar

07.02.2021 u 10:39

Bionic
Reading

UFC Fight Night 184 neće ostati u dobrom pamćenju dvojice velikih MMA boraca

Vjerojatno najslabiju izvedbu svoje velike MMA karijere odradio je Alistair Overeem u glavnoj borbi UFC Fight Night 184 održanog u Las Vegasu.

Kako piše Fightsite.hr, prekidom u drugoj rundi zaustavio ga je Alexander Volkov, no već je vrlo rano u borbi postalo jasno u kojem će smjeru ona otići. Rus je odmah krenuo agresivno, a Overeem je odgovorio prevelikom defenzivnom, taktikom kretanja uz ogradu borilišta i pokušavanjem anuliranja šteta. Pravih napada od Nizozemca nije bilo, dok je Rus polako radio sve veću štetu. Sredinom prve runde bio je 'Reem' prvi put u problemima, no nije se usudio Volkov žešće napasti, nego je nastavio svoju pomno osmišljenu strategiju te je dominantno prvu rundu priveo kraju.

Niti u drugoj rundi nije se od Overeema moglo vidjeti išta bolje. Volkov je nastavio graditi svoj put prema pobjedi i u tome je uspio nakon dvije minute. Prvo je serijom udaraca još jednom uzdrmao Alistaira i natjerao ga na bijeg, no nakon iduće prave serije bijega više nije bilo. Pogodio je Volkov dva vezana udarca te je Overeem završio na podu, a smisla dalje napadati nije bilo. Sudac je uskočio i prekinuo borbu u kojoj legendarni Alistair nije mogao baš ništa. I na ovaj način je ugašena njegova napada o posljednjem pohodu na titulu. Nizozemac je u ovoj borbi bio spor, neodlučan i mentalno nespreman, što je nevjerojatno za nekoga s 21 godinom MMA karijere iza sebe te nekoga svjesnog kako mu je ovo posljednja šansa za rezultat koji mu nedostaje.

Overeem nije jedina legenda i budući član Kuće slavnih zaustavljen na ovoj priredbi. Još gore prošao je bivši prvak lake kategorije, Frankie Edgar. Njega je udarcem koljenom u bradu zaustavio Cory Sandhagen i to nakon samo pola minute prve runde njihovog ogleda. Precizno je naciljao i pogodio točno u bradu, a Edgar je istog trenutka pao bez svijesti. Sandhagen je tako ponovno postao kandidat za napad na titulu bantam kategorije, dok je Frankie uklonjen s tog puta i vjerojatno neće uspjeti doći do toga da postane prvi borac u povijesti koji je napao UFC titulu u tri različite kategorije. 39 mu je godina i pitanje je ima li vremena za još jedan povratak, posebno nakon najtežeg poraza u karijeri.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.